ΕΣΠΑ – Παιδικοί σταθμοί: Πότε λήγει η προθεσμία αιτήσεων


Στις 28 Ιουνίου λήγει η προθεσμία αιτήσεων για δωρεάν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ στην ΕΕΤΑΑ (eetaa.gr).

Φέτος για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ στην ΕΕΤΑΑ, θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις, (το 2018 είχαν δοθεί 141.000 voucher), με μία (1) οριστική κατανομή, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν εξαρχής τα οριστικά αποτελέσματα και εάν δικαιούνται voucher.

Υπενθυμίζουμε ότι, έως πέρυσι η διαδικασία ολοκληρώνονταν σε δύο φάσεις. Μία κατανομή το καλοκαίρι και μία τον Σεπτέμβριο.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μπορούν να υποβληθούν μέχρι και τα μεσάνυχτα της 28ης Ιουνίου 2019, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr, όπου και αναγράφονται αναλυτικές πληροφορίες.

Στο ίδιο διάστημα η αιτούσα/ών θα πρέπει να αποστείλει στην ΕΕΤΑΑ το φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά της Αίτησης, ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier) στις Διευθύνσεις που αναφέρονται στην Πρόσκληση.

Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την ΕΕΤΑΑ στις 21 Ιουλίου 2019.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα. Αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑΜΕΑ).

Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑΜΕΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.

Να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί σταθμοί.

Πως θα κάνετε την αίτηση ηλεκτρονικά

Για την πρόσβαση στην εφαρμογή, απαιτείται πιστοποίηση των στοιχείων της αιτούσας, μέσω του συστήματος TAXIS της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ως εκ τούτου, η αιτούσα θα πρέπει να γνωρίζει τους προσωπικούς της κωδικούς TAXISNET(Username, Password).

Η διαπίστευση θα γίνεται αποκλειστικά με τους κωδικούς TAXISNET της αιτούσας και όχι με τους κωδικούς του συζύγου/συντρόφου σύμφωνου συμβίωσης ή άλλου προσώπου.

Η αιτούσα θα πρέπει να γνωρίζει τον προσωπικότης ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του συζύγου/συντρόφου(όπου απαιτείται) καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών, για τα οποία θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση.Αίτηση από άνδρα γίνεται δεκτή μόνο στις περιπτώσεις που είναι:α) χήρος ή β) κάτοχος δικαστικής απόφασης επιμέλειας/συμπαράστασης παιδιού ή Ατόμου με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Η αιτούσα αφού υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση, αποστέλλει στην ΕΕΤΑΑ, ταχυδρομικά ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier):α) την εκτύπωση της τελευταίας οριστικοποιημένης ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής(μέσω της λειτουργίας της εφαρμογής «Εκτύπωση αίτησης»), με πρωτότυπη υπογραφή και β) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμμετοχής.

Επίσης, απαιτείται Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα) φορολογικού έτους 2018 (εισοδήματα από 1/1/2018έως 31/12/2018)

– Οι έγγαμες και οι αιτούσες με σύμφωνο συμβίωσης, θα πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικάτα εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογικού έτους 2018 και των δύο μερών.

– Στην περίπτωση διακοπής έγγαμης συμβίωσης απαιτείται το Έντυπο μεταβολών ατομικών στοιχείων της ΔΟΥ (Μ1)

– Θα γίνει διασταύρωση των ποσών που δηλώνετε στην αίτηση με τα στοιχεία που διατηρεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τόσο για την αιτούσα όσο και για τον σύζυγο/σύντροφομε σύμφωνο συμβίωσης (ΜΣΣ).

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ