Βασίλης Παλαιοκώστας: Επανεμφανίστηκε ο Νο1 καταζητούμενος της Ελλάδας με… βιβλίο (pics, vid)


Την επανεμφάνισή του μετά από χρόνια μέσα από ένα βιβλίο στο οποίο εξιστορεί την αυτοβιογραφία του, έκανε ο διαβόητος καταζητούμενος, Βασίλης Παλαιοκώστας, ο άνθρωπος -«φαντομάς», το όνομα του οποίου «φιγουράρει» στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας που έχει συντάξει το τμήμα αναζητήσεων προσώπων, της ασφάλειας Αττικής

Ο άνθρωπος με τα χίλια και ένα πρόσωπα, που οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως έχει προχωρήσει σε πλαστικές επεμβάσεις στο πρόσωπο για να αλλάξει πλήρως την εξωτερική του εικόνα και να μην έχει καμία σχέση με το άτομο που γνωρίζουν οι διωκτικές Aρχές από τις φωτογραφίες που έχουν στη διάθεσή τους, έγραψε βιβλίο με τίτλο «Μια Φυσιολογική Ζωή, Δράσεις και Αποδράσεις ενός Επικηρυγμένου».

Στο βιβλίο του, ο άνθρωπος που έχει επικηρυχθεί με ένα εκατομμύριο ευρώ, κάνει εκτενή αναφορά στις ληστείες τραπεζών που συμμετείχε, την καθημερινότητά του μέσα στις φυλακές, τις στιγμές που τον καταδίωκαν οι αστυνομικοί αλλά και στην απαγωγή Μυλωνά.

Σε μια αποστροφή κάνει αναφορά σε ταξίδια που έκανε στο εξωτερικό παρότι επικηρυγμένος, σημειώνοντας πως «Απ’ τον Δεκέμβρη του ’91 ως τον Απρίλη του ’92 κι απ’ τις αρχές φθινοπώρου του ίδιου έτους ως τον Απρίλη του ’95, εγώ κι ο Νίκος βρισκόμασταν εκτός Ελλάδος. Για την πρώτη χρονική περίοδο δεν έχω αποδείξεις, μόνο μαρτυρίες. Για τη δεύτερη ατράνταχτες. Οι αποδείξεις αυτές βρίσκονται ήδη στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. απ’ τον Αύγουστο του ’08. Κατά τη σύλληψή μου στο σπίτι-καταφύγιο στη Σουρωτή, ανάμεσα σε άλλα γνήσια έγγραφα (όπως ταυτότητα), η αστυνομία βρήκε και κατάσχεσε και το βραζιλιάνικο διαβατήριό μου, το οποίο στο εσωτερικό του έχει σφραγίδες εισόδου και εξόδου είκοσι και πλέον χωρών στις οποίες και ταξίδεψα όλη εκείνη την περίοδο».

«Πλεκτάνες – χρεώματα της ΕΛ.ΑΣ.»
Επίσης ο Βασίλης Παλαιοκώστας, ο άνθρωπος που έχει πληγώσει το γόητρο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο κανένας άλλος, ξεκαθαρίζει σε έντονο μάλιστα ύφος πως η ΕΛ.ΑΣ. προσπάθησε να του φορτώσει μια σειρά από εγκλήματα που ουδέποτε διέπραξε, αναφέροντας «ό,τι άλλο έχει να κάνει με ένοπλη ληστεία και κατηγορήθηκα (τράπεζες, σούπερ μάρκετ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ κ.λπ.) ήταν πλεκτάνες – χρεώματα της ΕΛ.ΑΣ.!

Έως και τώρα δεν έχω διαπράξει ποτέ ένοπλη ληστεία σε οποιονδήποτε άλλον οργανισμό πέρα από τράπεζες. Κυριολεκτώ! Δεν ξόδεψα την περισσότερη ζωή μου για να υπηρετώ το ψέμα. Δυστυχώς σε κοινωνίες που βασιλεύει το ψέμα, μόνο αν είσαι καταζητούμενος μπορεί να ακούσεις αλήθειες».

Το ποινικό βιογραφικό του
Ο Βασίλης Παλαιοκώστας είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να… κουρελιάσει κάθε επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας για τον εντοπισμό του. Κατά καιρούς διάφορες πληροφορίες και αναφορές περί θέασής του, φτάνουν στα κεντρικά της ασφάλειας, κανένα όμως στοιχείο δεν έχει οδηγήσει σε κάποιο σπίτι ή μεταφορικό μέσο το οποίο χρησιμοποίησε ο «φαντομάς».

Γεννημένος στο Μοσχόφυτο Τρικάλων το 1966, ο Παλαιοκώστας απασχόλησε τις Αρχές για πρώτη φορά το 1986 για κλοπές κοσμηματοπωλείων. Η αναβάθμιση των ενεργειών του έρχεται τον Ιούνιο του 1992 όταν ληστεύει μαζί με τον αδερφό του, Νίκο, την Εθνική τράπεζα στην Καλαμπάκα, αφαιρώντας 125.000.000 εκατομμύρια δραχμές. Κατά τη διαφυγή τους μάλιστα και για να
καθυστερήσουν τους αστυνομικούς, δεν δίστασαν να ρίχνουν χρήματα στο δρόμο.

Το 1995 ο Παλαιοκώστας απαγάγει τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Χαΐτογλου. Ο επιχειρηματίας έπεσε θύμα απαγωγής στις 15 Δεκεμβρίου και ενώ πήγαινε να παραλάβει το παιδί του από το σχολείο. Επί 80 ολόκληρες ώρες βρισκόταν σε ένα αυτοκίνητο εν κινήσει, με τους αδερφούς Παλαιοκώστα να διαπραγματεύονται την απελευθέρωση του και τα λύτρα που θα έπαιρναν. Το θύμα αφήνεται ελεύθερος στα ΚΤΕΛ Τρικάλων, αφού πρώτα η οικογένεια του είχε αφήσει σε προκαθορισμένο σημείο στην Φθιώτιδα, το ποσό των 260.000.000 δραχμών.

Ο «φαντομάς» θα συλληφθεί το 1999 μετά από τροχαίο που είχε ενώ τον καταδίωκαν αστυνομικοί. Μέσα στο όχημα είχε χειροβομβίδες, πολυβόλα και ασυρμάτους. Παραμένει στην φυλακή έως και τον Ιούνιο του 2006 όταν και καταφέρνει τα αποδράσει με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό με τους φρουρούς να παρακολουθούν ανίκανοι να αντιδράσουν.

Το 2008 και ενώ οι αστυνομικοί τον αναζητούν, ο Παλαιοκώστας οργανώνει και υλοποιεί την απαγωγή του Γιώργου Μυλωνά, προέδρου του συνδέσμου βιομηχανιών βορείου Ελλάδος.

Επί 13 ολόκληρες ημέρες τον κρατούν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο στην περιοχή της Σουρωτής. Όπως είπε ο Μυλωνάς μετά την απελευθέρωσή του στους αστυνομικούς, ο Παλαιοκώστας του είπε κατά τη διάρκεια της ομηρίας του πως «Μου είπαν είμαστε καθάρματα, μεγάλη ομάδα και όλοι σεσημασμένοι και αν κάτι πάει στραβά θα σε καθαρίσουμε. Φοβήθηκα για τη ζωή μου. Μπορεί να μην έφευγα ζωντανός από τα χέρια τους».

Ο Παλαιοκώστας ζήτησε για να τον αφήσει ελεύθερο 12 εκατομμύρια ευρώ. Τον Αύγουστο του ίδιου έτους ο Παλαιοκώστας συλλαμβάνεται μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., θα παραμείνει στις φυλακές έως τον Φεβρουάριο του 2009, καθώς καταφέρνει να αποδράσει και πάλι από τον Κορυδαλλό μαζί με τον Αλβανό κακοποιό, Αλκέτ Ριτζάι.

Πότε εθεάθη τελευταία φορά
Η τελευταία φορά που αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, θεώρησαν πως είδαν, χωρίς ποτέ να επιβεβαιωθεί επισήμως, τον διαβόητο δραπέτη, Βασίλη Παλαιοκώστα, ήταν σε ένα καφέ στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, στις 6 Φεβρουαρίου του 2011.

Τότε, κάμερες κλειστού κυκλώματος, κατέγραψαν ένα άτομο που είχε κάποια κοινά χαρακτηριστικά με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά στο πρόσωπο από αισθητικές επεμβάσεις, ήταν εμφανώς αδυνατισμένος και είχε προχωρήσει σε προσθετική
μαλλιών.

Ο άνδρας που θεωρούν πως είναι ο διαβόητος δραπέτης, αγόρασε δύο καφέδες, μερικά σάντουιτς και απομακρύνθηκε από την περιοχή με ένα πολυτελές αυτοκίνητο που τον ανέμενε ένας ξανθός άνδρας, σύμφωνα με τις μαρτυρίες.

Λίγη ώρα αργότερα και μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών, το ύποπτο όχημα εντοπίστηκε στην περιφερειακή οδό Λιβαδειάς-Αράχωβας. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ένα από τα δύο ύποπτα βγήκε από το αυτοκίνητο, γονάτισε
στο δρόμο και πήρε θέση σκοπευτή. Ο άνδρας άνοιξε πυρ από απόσταση 100 μέτρων και άρχισε να πυροβολεί. Μία από τις σφαίρες τραυμάτισε στο μηρό έναν από τους αστυνομικούς. Λίγο αργότερα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο έξω από τη Χαιρώνεια Βοιωτίας. Οι δυο καταδιωκόμενοι άνδρες, πήραν δύο ορειβατικούς σάκους που είχαν στο
πορτ παγκάζ και απομακρύνθηκαν από το σημείο με τα πόδια. Στο  εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, αποτυπώματα του Βασίλη Παλαιοκώστα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ