Εκλογές Κωνσταντινούπολη: Έκλεισαν οι κάλπες

Οι κάλπες για τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη έκλεισαν. Η καταμέτρηση των ψήφων τελείωσε και Εκρέμ Ιμάμογλου και Μπιναλί Γιλντιρίμ περιμένουν τα αποτελέσματα για το ποιος θα είναι ο νέος δήμαρχος.

Οι επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη αποτελούν έναν κρίσιμο τεστ για τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και για τη λειτουργία της δημοκρατίας στην Τουρκία, καθώς απέκτησαν χαρακτήρα δημοψηφίσματος.

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά μέσα στις επόμενες ώρες και θα μάθουμε αν ο Εκρέμ Ιμάμογλου θα ξανακερδίσει την Κωνσταντινούπολη, όπως τον Μάρτιο ή αν θα εκλεγεί ο Γιλντιρίμ και θα γλιτώσει το… κάζο ο Ερντογάν.

Η εκλογή δημάρχου στην Κωνσταντινούπολη εξελίχθηκε σε ένα τεστ αποφασιστικής πολιτικής σημασίας για τον Τούρκο πρόεδρο αλλά και το κυβερνών Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (AKP) μετά την απώλεια του ελέγχου της δημοτικής αρχής, πριν από τρεις μήνες, στην μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, που αποτελεί και το κύριο οικονομικό της κέντρο.Που ψήφισαν Ερντπγάν, Γιλντιρίμ, Ιμάμογλου

Ο Ερντογάν ψήφισε μαζί με την σύζυγό του Εμινέ στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Δήλωσε βέβαιος ότι οι πολίτες στην Κωνσταντινούπολη θα πάρουν την πιο εύστοχη απόφαση. «Όλοι μας προσπαθήσαμε πολύ», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος και εκλεκτός του Ερντογάν, Μπιναλί Γιλντιρίμ ψήφισε στην Τούζλα και αμέσως μετά εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Κωνσταντινουπολίτες θα πάρουν την πιο σωστή απάντηση. «Η απόφαση του λαού της Κωνσταντινούπολης θα είναι σεβαστή», ανέφερε.

Ο Εκρεμ Ιμάμογλου ψήφισε στο δήμο Μπεϊλίκντουζου όπου είχε διατελέσει δήμαρχος στην προηγούμενή θητεία. «Ο λαός μας με συνειδητοποιημένα θα πάρει την πιο σωστή απόφαση. Περιμένω ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα», είπε.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here