Κηλίδες ή πανάδες; Αυτά τα συστατικά θα σε βοηθήσουν!


Οι καφέ κηλίδες που σχηματίζονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας προκαλούνται κυρίως μετά την έκθεσή μας στον ήλιο. Μέχρι σήμερα, δεν έχει δοθεί ικανοποιητική εξήγηση για τα ακριβή αίτια που προκαλούν αυτή τη βλάβη στα μελανινοκύτταρα του δέρματος. Αναμφίβολα, η κληρονομικότητα, οι ορμονικές διαταραχές λόγω εγκυμοσύνης, χρήσης αντισυλληπτικών χαπιών ή ορμονοθεραπείας κατά την κλιμακτήριο, η ηλικία, το φύλο -οι πανάδες, όπως και η κυτταρίτιδα, προτιμούν τις γυναίκες-, το χρώμα του δέρματος και η φωτοευαισθησία σε φάρμακα και αρώματα, είναι παράγοντες που ευνοούν τη δημιουργία αυτών.

Η αντιμετώπιση

Σε αρχικό στάδιο, οι πανάδες αυτές, ακόμα κι αν εμφανιστούν το καλοκαίρι, ατονούν στη διάρκεια του χειμώνα και με την κατάλληλη θεραπεία, σε συνδυασμό με υψηλή αντηλιακή προστασία, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην επανεμφανιστούν. Προτίμησε τα παρακάτω συστατικά για την αντιμετώπιση τους.

1. Υδροκινόνη ( hydroquinone) :Το πρώτο στη λίστα των λευκαντικών συστατικών. Μειώνει την παραγωγή μελανίνης αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τα σημάδια της υπερμελάχρωσης στην επιδερμίδα, σκουρόχρωμες κηλίδες , πανάδες και μέλασμα.

2. Κοζικό οξύ ( kojic acid) Με βασική δράση την επιβράδυνση της τυροσινάσης, του ενζύμου που παράγει τη μελανίνη, το κοζικό οξύ ξεχωρίζει όνη . Θεωρείται από τις πιο δραστικές ουσίες για τον αποχρωματισμό των πανάδων και καφέ κηλίδων όπως επίσης και για τη θεραπεία του μελάσματος.

3. Γλυκολικό οξύ ( glycolic acid) Δρα ως ισχυρός απολεπιστικός παράγοντας. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και συμβάλλει έτσι στην ορατή λείανση της επιδερμίδας απαλύνοντας αισθητά σημάδια και δυσχρωμίες.

Βιταμίνη C. Πρόκειται για υδατοδιαλυτή βιταμίνη με πολλαπλή δραστηριότητα. Ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ενισχύει τα τοιχώματα των εύθραυστων αγγείων, εξουδετερώνει τις ασταθείς ελεύθερες ρίζες, απαλύνει το θαμπό χρώμα της επιδερμίδας και συντελεί στον αποχρωματισμό των ηλιακών κηλίδων

5. Παράγωγα Ρεζορκινόλης ( resorcinol) Λευκαντικοί παράγοντες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, που προέρχονται, κατά το ήμισυ, από μόρια φυσικής προέλευσης .

6. Εκχύλισμα γλυκόριζας ( licorice extract) Συστατικό φυσικής προέλευσης με πλούσιες, καταρχήν, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η γλυκόριζα να αποτελεί πλέον ένα από τα πιο κοινά λευκαντικά στοιχεία στις σύγχρονες καλλυντικές φόρμουλες κατά των κηλίδων και της υπερμελάχρωσης της επιδερμίδας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ