Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ θα διδάσκει Χάρι Πότερ ως μέρος του προγράμματος σπουδών


Αν και δεν πρόκειται για πρόσκληση στο Χόγκουαρτς, οι φοιτητές στην Βιρτζίνια και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο του Λίνχμπεργκ θα λάβουν το δεύτερο καλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να λάβουν. Σύμφωνα με τον Mental Floss, αυτό το φθινόπωρο το πανεπιστήμιο θα προσθέσει ένα μάθημα γενικής εκπαίδευσης με θέμα τον Χάρι Πότερ στην διδακτέα ύλη του.

Το πανεπιστήμιο βρίσκεται στην διαδικασία αλλαγής κάποιων μαθημάτων για να ικανοποιήσει τους μοντέρνους φοιτητές του. Σύμφωνα με το WSET ABC 123, ο δόκτωρ Sharon Foreman, διευθυντής της γενικής εκπαίδευσης είπε τα εξής για την νέα ύλη: «Είναι ένα μάθημα πολύ στοχευόμενο προς τους φοιτητές του 21ου αιώνα που ανήκουν σε μια παγκόσμια κοινωνία και για αυτό τον λόγο θέλουμε οι εγκαταστάσεις, το προσωπικό και η διαχείριση να ξέρουν τι σημαίνει αυτό, πως μοιάζει και το πως θα το διαχειριστούν».

Η σχολή αποφάσισε να παρέχει μια εκπαίδευση για μια παγκόσμια κοινωνία που συμπεριλαμβάνει προσφερόμενα μαθήματα σαν το ανερχόμενο «Χάρι Πότερ και η Καλή Ζωή» που θα ζητούν από τους φοιτητές να διαβάσουν τα βιβλία της J. K.Rowling καθώς και βιβλία φιλοσόφων για να δημιουργήσουν συνδέσεις μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος.

Η συντονίστρια σεμιναρίων του Πανεπιστημίου του Λίνχμπεργκ Amy Merrill Willis, είπε στο WSLS 10NEWS ότι ο καθηγητής του μαθήματος, Devin Brickhouse Bryson «πρόκειται να εισάγει φιλοσοφικές ιδέες του Πλάτωνα, του Σωκράτη και του Αριστοτέλη και θα ζητήσει από τους φοιτητές να μελετήσουν την σειρά Χάρι Πότερ εις βάθος».

Αν και δεν θα υπάρχει το μαγικό καπέλο κατανομής των μάγων ή η βουτυρόμπυρα, το μάθημα αυτό θα είναι ένας δημιουργικός τρόπος για να απασχολήσει τους φοιτητές με φιλοσοφικά και κρίσιμα θέματα ενώ θα εστιάζουν ταυτόχρονα στην αγαπημένα σειρά του γνωστού μάγου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ