Μινσκ 2019: Στο βάθρο Δουβαλίδης και Σπανουδάκη. Ημέρα με 5 μετάλλια για την Ελλάδα


Με δύο ελληνικά μετάλλια από τον στίβο ολοκληρώθηκε η ημέρα (23.06.2019) για τα ελληνικά χρώματα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ. Κώστας Δουβαλίδης και Ραφαέλα Σπανουδάκη φτιαγμένοι… από χαλκό, ανέβασαν τα ελληνικά μετάλλια στα πέντε.

Ήταν μία θαυμάσια ημέρα η σημερινή, Κυριακή 23 Ιουνίου, για τα ελληνικά χρώματα στο Μινσκ. Η Ελλάδα κατέκτησε σε μία μέρα πέντε μετάλλια, δύο ασημένια και τρία χάλκινα, σε τέσσερα σπορ, σκοποβολή, σάμπο, τζούντο και στίβο. Χρονικά και επίσημα το πρώτο ήρθε από την Άννα Κορακάκη, που για άλλη μία φορά ανέβηκε στο βάθρο των νικητών σε μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε με απρόσμενη δυσκολία στον τελικό, αλλά στη φάση με τις οκτώ καλύτερες αθλήτριες βρήκε τον εαυτό της και κατέκτησε με ευκολία το ασημένιο μετάλλιο.

Ασημένιο μετάλλιο για την Κορακάκη στο Ευρωπαϊκό του Μινσκ

Το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο ήρθε στο σάμπο χάρη στον Σάββα Καρακιζίδη, 3ο πρωταθλητή Ευρώπης στους παίδες το 2018, που έχασε από τον Ρώσο Μπαγκντασαριάν μετά από σκληρή μάχη. Νωρίτερα είχε κερδίσει τον Αζέρο Γκαράγεφ και τον Λευκορώσο Ανίσκεβιτς. Ο εικοσιεξάχρονος Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος, εκτός από το σάμπο, λατρεύει τον στίβο και το ποδόσφαιρο, δήλωσε μετά τον αγώνα του: «Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Ο Ρώσος είναι παγκόσμιος πρωταθλητής και νιώθω λίγο απογοητευμένος επειδή πιστεύω ότι μπορούσα να κερδίσω. Έτσι μου φάνηκε μέσα στον αγώνα. Από εδώ και πέρα θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου για την πατρίδα σε κάθε διοργάνωση και πιστεύω ότι στο μέλλον θα κερδίσω πολλά χρυσά μετάλλια για την Ελλάδα».

Μινσκ 2019: «Ασημένιος» ο Καρακιζίδης! Δεν τα κατάφερε στον τελικό του σάμπο

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Γιώργος Αζωίδης στην κατηγορία 73κ. του τζούντο, με εντυπωσιακές εμφανίσεις και με συγκομιδή πέντε νίκες και μία ήττα, όλες με πτώση, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο. Επικράτησε του Χόιακ (Σλοβενία), Γκιακόβα (Κόσσοβο), Χαϊντάροφ (Αζερμπαϊτζάν) και μετά την ήττα του από τον Αζέρο Ορούγιοφ, πήρε το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στον Ισραηλινό Τοχάρ Μπουτμπουλ.

«Χάλκινος» ο Αζωίδης στους Ευρωπαϊκούς του Μινσκ

Ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ.  εμπ. πήρε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 13.72. «Δεν ήταν μία καλή κούρσα για μένα. Είχα αρκετά τεχνικά προβλήματα και έκανα ορισμένα λάθη. Είμαι ικανοποιημένος βέβαια από το μετάλλιό μου, όχι όμως και από την επίδοση.» δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Το πέμπτο μετάλλιο της ημέρας –και αυτό χάλκινο- χάρισε στην Ελλάδα η Ροδίτισσα Ραφαέλα Σπανουδάκη στην κούρσα των 100μ. με επίδοση 11.61.. «Ο καιρός δε βοήθησε καμία από τις αθλήτριες, γι’ αυτό οι επιδόσεις δεν ήταν γρήγορες. Ωστόσο, είμαι ικανοποιημένη από το μετάλλιο και ορισμένες φορές δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει ο συνδυασμός μεταλλίου και επίδοσης ώστε να νιώθεις ευτυχισμένος.» δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Μία ανάσα από το μετάλλιο βρέθηκε και ο Γιώργος Μαρκαριάν στα 74κ. του σάμπο, ο οποίος τελικά περιορίστηκε στην 5η θέση.

Θαυμάσια εμφάνιση, που έκλεψε τις εντυπώσεις, πραγματοποίησε στη ρυθμική γυμναστική η Ελένη Κελαϊδίτη, η οποία κατέλαβε την 4η θέση στο στεφάνι και την 5η στη μπάλα.

Επίσης, στην επιτραπέζια αντισφαίριση ο Παναγιώτης Γκιώνης συνεχίζει το νικηφόρο σερί του με μία τρίτη νίκη, αυτή τη φορά σε βάρος του Βρετανού Πίτσφορντ. Επόμενος αντίπαλός του ο Κροάτης Πούτσαρ.

ΠΗΓΗ: hoc.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ