Εκλογές 2019 – ΣΥΡΙΖΑ κατά Μοροπούλου: Μιλάει για πόλεμο λάσπης αντί να ζητήσει συγγνώμη

Η Τώνια Μοροπούλου μπορεί να παραιτήθηκε μετά τον σάλο που προκλήθηκε στην κοινή γνώμη εξαιτίας της αποκάλυψης ότι η πρώην υποψήφια βουλευτής με την ΝΔ στα Δωδεκάνησα εισέπραττε επί 7 χρόνια παράνομα τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της ως άγαμη θυγατέρα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυβαν ωστόσο την έκπληξη τους για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης με την οποία έκανε γνωστή την παραίτηση της.

«Η Τώνια Μοροπούλου μιλάει για πόλεμο λάσπης τη στιγμή που η ίδια παραδέχθηκε ότι έπαιρνε τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της αντί να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες» έλεγαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Τώνια Μοροπούλου ανάφερε χαρακτηριστικά στην επιστολή παραίτησής της: «Λόγω της προσωπικής διαδρομής μου -και όσων αυτή σηματοδοτεί- δέχομαι τις τελευταίες δύο ημέρες πόλεμο από την παράταξη που βρίσκεται στην εξουσία και όργανά της. Αμέσως και δημόσια δήλωσα στους συμπολίτες μου ότι δεν έκανα καμία παράνομη ενέργεια. Και εξέθεσα τα πραγματικά περιστατικά γύρω από την υπόθεση της σύνταξης του αποβιώσαντος πατρός μου Ιωάννη Μορόπουλου, για την οποία άλλωστε είμαι σε διαδικασία άμεσης και έννομης διευθέτησης με το Δημόσιο. Εκλογές 2019: Αποσύρει την υποψήφιότητά της η Τώνια Μοροπούλου

Η λάσπη ωστόσο εναντίον μου συνεχίζεται. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση για να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πορεία του προς τις εθνικές εκλογές».

Νωρίτερα πάντως η κα Μοροπούλου, με ανάρτησή της στο Facebook, είχε παραδεχτεί πως όντως έπαιρνε παρανόμως τη σύνταξη του πατέρα της. Είχε αποποιηθεί των ευθυνών της, κάνοντας λόγο για ξαφνική αλλαγή της νομοθεσίας και πως η ίδια δεν ενημερώθηκε και δεν αναρωτήθηκε ποτέ γιατί και αν όντως πρέπει να λαμβάνει αυτά τα χρήματα.

Για την ιστορία να πούμε ότι το δημόσιο απαιτεί την επιστροφή 71.051,43 ευρώ από την καθηγήτρια του ΕΜΠ και η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια ύστερα από προσφυγή της Τώνιας Μοροπούλου, η οποία ζητάει να πληρώσει λιγότερα.

Παράλληλα στη Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι ενώ η υπόθεση Μοροπούλου είναι σχεδόν ίδια με την Μυρσίνης Λοΐζου, μερίδα του τύπου έφτασε στο σημείο να αποκρύπτει τα γεγονότα  δημοσιεύοντας μόνο την απάντηση της Τώνιας Μοροπούλου.

Όπως έλεγαν ακόμα εντυπωσιακή ήταν και η σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού όλη την ημέρα και παρά την δημοσιότητα που είχε πάρει το θέμα δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την πλευρά των στελεχών της ΝΔ. «Η ΝΔ, η οποία δεν έχανε ευκαιρία να βγει στα κάγκελα και να λοιδορήσει τη Μυρσίνη Λοΐζου, χθες κράτησε το στόμα της κλειστό ενώ οποία στελέχη της τοποθετήθηκαν για το θέμα δικαιολογούν την υποψήφια βουλευτή του κόμματος τους» λένε οι ίδιοι άνθρωποι.

Αναφέρονταν μάλιστα στα όσα είπε χθες το μεσημέρι ο υποψήφιος με τη ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν συντρέχει λόγος να βγει από το ψηφοδέλτιο η κ. Μοροπούλου και όλα έγιναν κανονικά.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ