Οι διάλογοι της συμμορίας των απατεώνων – Πώς εξαπατούσαν δεκάδες πολίτες


Οι δράστες εντόπιζαν μέσω ίντερνετ τα θύματα τους που ήταν κυρίως επιχειρηματίες που πουλούσαν τα προϊόντα τους.

Η καλοκουρδισμένη επιχείρηση εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών που είχαν στήσει τρεις εγκληματικές οργανώσεις, όχι μόνο έφερνε ασύλληπτα κέρδη στους απατεώνες, που φρόντιζαν να γίνονται οι απάτες τους με τόσο άψογο τρόπο που να είναι δύσκολο για τις Αρχές να τους εντοπίσουν.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν εξαπατημένοι πολίτες άρχισαν να φτάνουν ο ένας μετά τον άλλον, αρχικά στο Τμήμα Ασφαλείας Αλίμου για να καταγγείλουν τη δράση της συμμορίας.

Οι δράστες εντόπιζαν μέσω ίντερνετ τα θύματα τους που ήταν κυρίως επιχειρηματίες που πουλούσαν τα προϊόντα τους. Έκαναν κανονικά τις παραγγελίες τους, με αντίτιμο χιλιάδες ευρώ, μόνο που όταν ερχόταν η ώρα της πληρωμής έλεγαν ότι θα βάλουν τα χρήματα από άλλη τράπεζα από αυτή που είχε λογαριασμό το θύμα, εκμεταλλευόμενοι έτσι τις τρεις ημέρες που χρειάζεται για να δει ο ενδιαφερόμενος τα χρήματα. Στο μεσοδιάστημα έπαιρναν το προϊόν που είχαν παραγγείλει και εξαφανίζονταν.

Το CNN Greece φέρνει στο φως της δημοσιότητας διαλόγους που περιέχονται στη δικογραφία από τις συνομιλίες μεταξύ των απατεώνων.

Α. Εχθές τα έβαλα εγώ τα είδε τα λεφτά…

Β. Τα είδε ποτέ εχτές η σήμερα ;

Α. Σήμερα τα είδε

Β. Α ναι, και;

Α. Αν δεν σήμερα δε δώσουμε το αυτοκίνητο πιστεύω το βάλει… Μέχρι αύριο… Δε θα μπορέσει αυτός, δε θα πιστέψει και θα πάει να κάνει κλοπή μετά.

Β. Τι, αύριο το πρωί θα το κάνει… Μέχρι αύριο το μεσημέρι τουλάχιστον είναι δεύτερη μέρα…

Πάντως, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Νοτιοανατολικής Αττικής διαπίστωναν ότι οι δράστες μπορούσαν να κάνουν κάθε είδους απάτη. Όπως στο τηλεφωνικό διάλογο που ακολουθεί που σχεδιάζουν να επικοινωνήσουν με κάποιο θύμα που πουλά το αυτοκίνητο του και να του εμφανιστούν ταυτόχρονα και ως αγοραστές αλλά και ως έμποροι που μπορούν να βρουν αγοραστές.

Α. Καινούργια δουλειά άκουσε.

Β. Τι είναι;

Α. Εκεί χρειάζεται και δεν θα είσαι διψασμένος για λεφτά, θα στα αφήσει χαλαρά να πάρεις εσύ. Άκου τώρα…

Β. Για να ακούσω…

Α. Βρήκα ένα αυτοκίνητο παράδειγμα Χ5, το Mercedes το BMW

Β. Ναι.

Α. Αυτός ζητάει 24.000 ευρώ. Πρόσεξέ με τώρα

Β. Ναι

Α. Έχω βρει έναν αγοραστή εγώ, καμία σχέση ο ένας με τον άλλον. Δεν γνωρίζονται

Β. Ναι

Α. Και τον πήρα εγώ τηλέφωνο τον πωλητή και του λέω: Φίλε, εμένα το αυτοκίνητο με ενδιαφέρει, έχω πελάτη. Πρόσεξε με τώρα λίγο εδώ…

Β. Ναι, ναι

Α. Έχω έναν πελάτη που θα κάνει ένα δυο ραντεβού κάθε μέρα. Λεφτά κάθε μέρα, λεφτά. Άκου να δεις τώρα. Και του είπα εγώ: έχω πελάτη είμαι έμπορος είμαι από Θεσσαλονίκη.

Β. Ναι

Α. Έχω ένα δικό μου άτομο, που τρέχει και βλέπει και μου τα επιβεβαιώνει και αν είναι οκ…

Β. Ναι, τα αυτοκίνητα μου τα φέρνει ναι.

Α. Μπράβο τα φέρνει. Θα έρθει να το δει και αν βέβαια είμαστε οκ…

Β. Ναι

Α. Κατευθείαν του λέω, φέρνω τον έμπορα, τον αγοραστή.

Β. Μάλιστα

Β. Ναι, ναι


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ