Θεανώ Φωτίου: «Αρχίσαμε να ανορθώνουμε τη μεσαία τάξη»

Για το… highlight της προεκλογικής περιόδου, δηλαδή την μεσαία τάξη, μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

«Πέρασαν το ψεύδος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε τη μεσαία τάξη, αποδεικνύεται, όμως, περίτρανα ότι όχι μόνο δεν την καταστρέψαμε, αλλά αρχίσαμε να την ανορθώνουμε» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».Τι είπε η Θεανώ Φωτίου για την μεσαία τάξη

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Μέχρι το 2010, τα ετήσια εισοδήματα αυτού του μεσαίου στρώματος ήταν για μία οικογένεια από 24.000 ευρώ ως 34.000 ευρώ. Όταν παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαν πέσει μεταξύ 15.000 ευρώ και 22.000 ευρώ, έχασαν, δηλαδή, 37% των εισοδημάτων τους. Τους φτωχοποίησε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μέσα σε πέντε χρόνια και από τα πέντε εκατομμύρια περίπου 800.000 «μετακόμισαν» στα φτωχά στρώματα, δηλαδή «ένας στους έξι έγινε φτωχός, πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ»». «Σήμερα, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν για το 2018 ότι η μέση οικογένεια (με δύο ανήλικα παιδιά) έφτασε ξανά ως τα 23.520 ευρώ, αύξηση στα εισοδήματα των μεσαίων στρωμάτων» υπογράμμισε η κ. Φωτίου.

Μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης υποστήριξε ότι «το πρόγραμμα της ΝΔ για το κοινωνικό κράτος (Υγεία, Παιδεία, συντάξεις και Πρόνοια) είναι η ιδιωτικοποίηση».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ