Μητσοτάκης: «Θα βρεθούν προ εκπλήξεων όσοι ράβουν από τώρα υπουργικά κοστούμια.»

Νέο μήνυμα πως όσοι προεξοφλούν την εκλογική νίκη της ΝΔ πρέπει να είναι πολύ επιφυλακτικοί έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με βασικό αποδέκτη στελέχη του.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης, θα πρέπει «να φορέσουν την στολή εργασίας και να σταματήσουν από τώρα να ράβουν υπουργικά κουστούμια, γιατί μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεων. Να δουλέψουν πάρα πολύ σκληρά και κυρίως πάρα πολύ σεμνά για να πείσουν και τους πολίτες που δεν μας εμπιστεύθηκαν, ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη τους».Ξεκαθάρισε δε ότι μια ευρεία επικράτηση της ΝΔ στις κάλπες είναι απαραίτητη για να μην υπάρξει αναταραχή στις χρηματαγορές που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εφαρμογή του προγράμματός της. Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης: «Εάν η εντολή για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι ισχυρή, τότε προφανώς η αγορά θα έχει μεγαλύτερη αναταραχή και δεν θα μπορέσουμε να δρομολογήσουμε το σχέδιό μας με την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα την οποία θέλουμε. Για αυτό και λέω ξεκάθαρα στους συμπολίτες μας, ότι, αν με εμπιστεύονται προσωπικά και αν πιστεύουν ότι το πρόγραμμά μας είναι το σωστό, δώστε μας την εντολή, ασχέτως αν ανήκετε στη Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως βλέπει πως υπάρχουν πολλοί ψηφοφόροι που δεν ανήκουν στη ΝΔ και ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, οι οποίοι τώρα έρχονται «και συμπορεύονται με τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να έχουν γίνει οι ίδιοι Νέα Δημοκρατία. Επειδή, πρώτον, αναγνωρίζουν ότι το κεφάλαιο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κλείσει οριστικά. Και δεύτερον, διότι σε μία εποχή που το διακύβευμα είναι τόσο κρίσιμο που η χώρα πρέπει να φύγει μπροστά, η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται αυτό το τολμηρό άλμα στο μέλλον».

Επίσης, επανέλαβε ότι στόχος του είναι να μείνουν εκτός Βουλής Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση. «Θα είναι μια μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας μας. Έχουμε καταφέρει σε κάθε περίπτωση να συμπιέσουμε τα άκρα με έναν μετριοπαθή σοβαρό και συγκροτημένο πολιτικό λόγο. Αυτό δείχνει ότι μπορούμε να νικήσουμε τους λαϊκιστές, είτε τους δικούς μας αριστερούς λαϊκιστές, είτε άλλους ακραίους λαϊκιστές με την πολιτική την οποία εφαρμόζουμε», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας πως τα περί επταήμερης εργασίας συνιστούν διαστρέβλωση των θέσεών του που ταυτίζονται με την απόλυτη προστασία των εργαζομένων.Για την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι ο στόχος 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019 είναι εφικτός, αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος για νέες ελαφρύνσεις εντός του 2019. «Τα μέτρα και οι φορολογικές μειώσεις θα ψηφιστούν το 2019 και θα ισχύσουν το 2020. Δεν εκτιμώ, όμως, ότι υπάρχει κανένα ζήτημα λήψης πρόσθετων μέτρων, επιβάρυνσης για τους πολίτες, εντός του 2019. Ούτε προφανώς και στη συνέχεια», σημείωσε.Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά και την ένταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν φοβάται ένα θερμό επεισόδιο και πως δεν υπάρχει λόγος να καλλιεργείται μεγαλύτερη ανησυχία από αυτή που θα έπρεπε. «Η Τουρκία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης», τόνισε χαρακτηριστικά, εμμένοντας στις κυρώσεις κατά της Άγκυρας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ερωτηθείς πάντως για το αν θα επιδιώξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως «Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να μιλάμε, αλλά  να μιλάμε οργανωμένα, με ουσία, μέσα σε ένα πλαίσιο και σεβόμενοι το Διεθνές Δίκαιο, τους κανόνες καλής γειτονίας και προφανώς και με την απαραίτητη προετοιμασία που χρειάζεται για να γίνει μία τέτοια συνάντηση. Δεν σταματάει κανείς το διάλογο, ποτέ. Θα έλεγα ότι όταν υπάρχει ένταση υπάρχει ένας λόγος παραπάνω να μιλάει κανείς. Και, ναι, θα επιδιώξω με τον κ. Ερντογάν, εφ’ όσον με εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, να έχω μία ειλικρινή σχέση».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ