Ρωσία: Το δρόμο προς την ελευθερία πήραν οι πρώτες αιχμαλωτισμένες φάλαινες.

Στο φυσικό τους περιβάλλον επιστρέφουν, επιτέλους, οι πρώτες από τις “φυλακισμένες” όρκες και φάλαινες μπελούγκες στη Ρωσία.

Ο δρόμος προς την ελευθερία και συγκεκριμένα για την επιστροφή στο φυσικό τους περιβάλλον, άνοιξε τη Δευτέρα (24.6.2019) για τις αιχμαλωτισμένες όρκες και φάλαινες μπελούγκα στο Πριμόριε της ρωσικής Άπω Ανατολής, καθώς εμπειρογνώμονες συνόδευσαν δύο όρκες και έξι φάλαινες μπελούγκα από τον κόλπο Σρέντνταγια που βρίσκεται το καταφύγιο θαλάσσιων θηλαστικών, στο χωριό Ινοκέντιεφκα στην περιοχή του Χαμπάροφσκ στη Ρωσία.

Τη μεταφορά τους στην Ινοκέντιεφκα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από το σημείο στο οποίο πρόκειται να απελευθερωθούν τα θαλάσσια θηλαστικά, ανακοίνωσε η εταιρεία Trans Amour. «Το πλοίο με τα θαλάσσια θηλαστικά έφθασε στην Ινοκέντιεφκα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Στην συνέχεια, βάσει του προγράμματος, τα θαλάσσια θηλαστικά θα μεταφερθούν με αυτοκίνητα (κοντέινερ – πισίνες) στο ακρωτήριο Περόφσκι που βρίσκεται στον κόλπο της Σαχαλίνης, όπου βρίσκεται ένα άλλο καταφύγιο θαλάσσιων θηλαστικών. Εκεί οι όρκες και οι φάλαινες μπελούγκα θα ξεκουραστούν πριν αφεθούν ελεύθερες

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, γράφει ότι δεν έχει στην διάθεση του κάποια γνωμάτευση για την κατάσταση των θαλάσσιων θηλαστικών μετά την μεταφορά τους από το Εθνικό επιστημονικό-ερευνητικό Ινστιτούτο αλιείας και ωκεανογραφίας

Το εν λόγω ινστιτούτο υπέγραψε συμβόλαια για τη μεταφορά των θαλάσσιων θηλαστικών με τέσσερις εταιρείες στις οποίες ανήκουν τα θαλάσσια θηλαστικά έναντι του ποσού των 38,2 εκατομμυρίων ρουβλίων. Οι εταιρείες αναλαμβάνουν βάσει του συμβολαίου όλες τις υποχρεώσεις που αφορούν τη θεραπεία, τη διατροφή και τα μέτρα αποκατάστασης των θαλάσσιων θηλαστικών έως ότου αφεθούν ελεύθερα για να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ