Πότε μπορεί ο «Ορέστης» να βγει από τη φυλακή


Η μεγαλύτερη ποινή στα χρονικά που αφορά ισόβια επιβλήθηκε στον 35χρονο ιλαρχο της Εθνικής Φρουράς Νίκο Μεταξά.

Οι επτά φορές ισόβια που επιβλήθηκαν στον «Ορέστη» είναι από τις αυστηρότερες στον ποινικό Κώδικα. Το ερώτημα είναι τι μπορεί να κάνει ο «Ορέστης» από εδώ και πέρα.

Ο νομικός, πρώην δικηγόρος της Δημοκρατίας Ρίκκος Μαππουρίδης μιλώντας στην Newsbomb cyprus είπε ότι ο «Ορέστης» έχει το δικαίωμα υποβολής αίτησης αποφυλάκισης στο Συμβούλιο Αποφυλάκισης εντός 25 ετών και εφόσον εγκριθεί τότε θα αποφυλακιστεί.

Ο κ. Μαππουρίδης ανέφερε όμως ότι ο νόμος δεν είναι δίκαιος αφού δεν μπορεί να γίνεται αίτηση αποφυλάκισης, στα 25 χρόνια είτε για την καταδίκη σε επτά φορές ισόβια, είτε σε δυο φορές ισόβια.

Σημειώνεται ότι η δεύτερη μεγαλύτερη ποινή επιβλήθηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου στη Λάρνακα, στους κατηγορούμενους Δημήτρη Μαμαλικόπουλο και Αναστάσιο Τσεχιλίδη για την υπόθεση του πενταπλού φόνου στην Αγία Νάπα που διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου 2012.

Οι Μαμαλικόπουλος και Τσεχιλίδης κρίθηκαν ένοχοι μετά από ακροαματική διαδικασία σε πέντε κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης και σε τρεις κατηγορίες μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

Πηγή: Newsbomb.com.cy



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ