Παλαιστίνη: Διαδηλώσεις σε Δυτική Όχθη και Γάζα για τη διάσκεψη του Μπαχρέιν


Εκατοντάδες άνθρωποι στην Παλαιστίνη διαδήλωσαν σήμερα ενάντια στη διάσκεψη που θα διεξαχθεί στο Μπαχρέιν, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ για τη λύση του μεσανατολικού.

Εκδηλώσεις έγιναν στη Δυτική Όχθη, η οποία είναι υπό ισραηλινή κατοχή εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, έγιναν διαδηλώσεις στη Ραμάλα, τη Νάμπλους και τη Χεβρώνα στην Παλαιστίνη, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, κάνοντας λόγο για μικροεπεισόδια.

Κοντά στη Χεβρώνα, στη νότια Δυτική Όχθη, οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί γύρω από ένα φέρετρο που έφερε το σύνθημα «‘Οχι στη συμφωνία του αιώνα» – όπως χαρακτηρίζεται το ειρηνευτικό σχέδιο για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στα πορτρέτα του Τραμπ και του βασιλιά του Μπαχρέιν, ενώ ισραηλινοί στρατιώτες διέλυσαν τη διαδήλωση κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Στη Λωρίδα της Γάζας μερικές δεκάδες άνθρωποι φώναζαν συνθήματα εναντίον του Τραμπ. Οι κυριότερες οργανώσεις στην Παλαιστίνη έχουν απευθύνει κάλεσμα για νέες διαδηλώσεις αύριο Τρίτη στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ΗΠΑ έχει κάνει γνωστό πως θέλει να δοκιμάσει νέους τρόπους ώστε να δοκιμάσει μια νέα προσέγγιση για τον τερματισμό της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης. Το πολιτικό μέρος του σχεδίου θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο, μετά τις βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ.

Στην αυριανή διάσκεψη του Μπαχρέιν έχουν προσκληθεί μεταξύ άλλων οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών του Κόλπου, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ