Απίστευτο. Χρυσοί άγγελοι “προσέχουν” τους διαβάτες, στο Λονδίνο.

Σαράντα χρυσοί άγγελοι, εγκατεστημένοι πάνω σε κούνιες, θα… προσέχουν τους διαβάτες κοντά στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία – καλλιτεχνική παρέμβαση από τον Ottmar Horlwatch και το στούντιο KHBT στο Λονδίνο.

Με την επωνυμία «Lunch Break«, η εγκατάσταση έγινε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής (LFA).

Θα είναι επιπρόσθετη – έως τις 30 Ιουνίου – στον St Paul’s Plinth, σε μια ήδη υπάρχουσα κατασκευή κοντά στον σταθμό του λονδρέζικου μετρό St Paul.

«Είναι ένα συναισθηματικό και ευαίσθητο έργο τέχνης που στόχο έχει να κάνει τον κόσμο να σκεφτεί και να χαμογελάσει. Πιστεύουμε, άλλωστε, ότι αυτή την περίοδο αξίζει να ξεκουραστούν λίγο οι φύλακες – άγγελοι», είπε ο Karsten Huneck του KHBT.

Χρησιμοποιώντας ως βάση το συρμάτινο πλέγμα του St Paul’s Plinth, το πρότζεκτ δημιουργεί έναν οπτικό σύνδεσμο με τον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου.

Οι άγγελοι κρέμονται από τυχαία τοποθετημένες μπάρες και καθένας τους είναι φιλοτεχνημένος με «περίτεχνη λεπτομέρεια» ώστε να είναι απόηχος του διάκοσμου του εσωτερικού του ναού. Και είναι καλυμμένοι με χρυσό σπρέι, «κλείνοντας το μάτι» στον χρυσό σταυρό στον τρούλο του ναού.

«Μέσα στην κίνηση και τον θόρυβο έξω από τον σταθμό του μετρό St Paul, το «Lunch Break» προσφέρει μια στιγμή ηρεμίας και μια ευκαιρία να στοχαστούμε τα σύνορα – είτε αυτά μεταξύ της τέχνης και της αρχιτεκτονικής είτε ακόμη και αυτά μεταξύ της καθημερινής ζωής και της μετά θάνατον ζωής», υπογράμμισε η Tamsie Thomson, διευθύντρια του LFA.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ