Μεξικό: Στο “σφυρί” πολυτελείς επαύλεις που ανήκαν σε εμπόρους ναρκωτικών.


Σε δημοπρασία βγήκαν στο Μεξικό κρησφύγετα, ένα ράντσο και πολυτελή διαμερίσματα που ανήκαν σε εμπόρους ναρκωτικών!

Συγκεκριμένα, επαύλεις που διαθέτουν πισίνες και σήραγγες με οδούς διαφυγής, ένα ράντσο μέσα σε αγρόκτημα που εκτείνεται σε στρέμματα γης και ένα πολυτελές διαμέρισμα με φρικαλέο παρελθόν περιλαμβάνονταν στις 27 ιδιοκτησίες που οι μεξικανικές αρχές κατάσχεσαν από εμπόρους ναρκωτικών και άλλους, οι οποίες βγήκαν σε πλειστηριασμό την Κυριακή (23.6.2019).

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δεσμεύτηκε ότι τα έσοδα από τον πλειστηριασμό των ιδιοκτησιών και της γης, που κατασχέθηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις, θα δοθούν για να βοηθηθούν περιθωριοποιημένες κοινότητες που ζουν στη φτωχή και σπαρασσόμενη από τη βία πολιτεία Γκερέρο.

Μεξικό: Βίλες δολοφόνων

Στα διαμερίσματα που βγήκαν σε πλειστηριασμό την Κυριακή (23.6.2019) περιλαμβάνεται ένα που ανήκε στον αρχηγό ενός καρτέλ ο οποίος σκοτώθηκε εκεί μέσα.

Πέρα από την απόκτηση ενός περιουσιακού στοιχείου, οι αγοραστές θα κάνουν και μια φιλανθρωπική πράξη βοηθώντας αυτούς που χρειάζονται υποστήριξη «γιατί υποφέρουν από τη φτώχεια και την περιθωριοποίηση», είπε ο Μεξικανός πρόεδρος.

Σε μια από τις πρώτες του ενέργειες από τότε που ανέλαβε την προεδρία της χώρας, ο Λόπες Ομπραδόρ επέβαλε σύστημα λιτότητας που προέβλεπε την πώληση του προεδρικού αεροσκάφους και κυβερνητικών οχημάτων, ενώ κατάργησε την προεδρική φρουρά που ήταν επιφορτισμένη με την προστασία του προέδρου.

Οι μεξικανικές αρχές δήλωσαν ότι εντός των προσεχών μηνών θα διεξαχθούν περισσότερες δημοπρασίες. Σε παρόμοιο πλειστηριασμό στα τέλη Μαΐου, οι αρχές του Μεξικού συγκέντρωσαν 1,5 εκατομμύριο δολάρια από την πώληση μιας Λαμποργκίνι και άλλων περιουσιακών στοιχείων που κατασχέθηκαν από εγκληματίες και τουλάχιστον έναν πολιτικό.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ