Εκλογές 2019 – Μητσοτάκης: Αυτό είναι το σχέδιο για την οικονομία


Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις. Αυτός είναι ο στόχος που βάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την κυβέρνησή του, προτού διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους τη μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα κι εφαρμόσει γενικότερα την πολιτική του. Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα καταφέρει ν’ αποδείξει πως εννοεί ό,τι ακριβώς λέει, ανακτώντας έτσι τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας.

Ενδεικτική είναι η εκτίμηση που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως ναι μεν ο φετινός στόχος του 3,5% για το πλεόνασμα θα επιτευχθεί, αλλά δεν θα υπάρξει μετά τις παροχές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέψει νέες παροχές ή μειώσεις φόρων με το «καλημέρα» της δικής του διακυβέρνησης. Μητσοτάκης: «Θα βρεθούν προ εκπλήξεων όσοι ράβουν από τώρα υπουργικά κοστούμια!»

Έτσι, ξεκαθαρίζει από τώρα πως τα νομοσχέδια που θα φέρει η ΝΔ στη Βουλή άμεσα ναι μεν θα προβλέπουν τη μείωση φόρων και άλλα τινά, αλλά όλα θα ισχύσουν από το 2020. Τούτο είπε, άλλωστε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Νέα Κρήτη» ο κ. Μητσοτάκης.

Ξορκίζοντας για μία ακόμη φορά τις εκτιμήσεις ακόμη και «γαλάζιων» στελεχών ότι η ΝΔ έχει κερδίσει τις εκλογές κι έχει ήδη εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να μην υπάρχει εφησυχασμός, ενώ έστειλε και μήνυμα να εκλείψουν τα φαινόμενα αλαζονείας από τα στελέχη του. Ζήτησε έτσι από τους πολίτες ισχυρή εντολή για να μπορέσει να εφαρμόσει, όπως είπε, το πρόγραμμά του, αλλά και για να μην υπάρξει αναταραχή από τις αγορές που θα μπορούσε να οδηγήσει την οικονομία σε τέλμα.

Αναφερόμενος δε στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε εμμέσως πλην σαφώς στο κάδρο των ευθυνών μαζί ΤσίπραΒαρουφάκη, τονίζοντας με νόημα πως ούτε στις Βρυξέλλες έχουν ξεχάσει τη διαπραγμάτευση εκείνης της περιόδου και όσα συνέβησαν σε προσκήνιο και παρασκήνιο.

Παράλληλα, κατηγόρησε ξανά την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για fake news και διαστρέβλωση των θέσεών του για τα εργασιακά και το επταήμερο, τονίζοντας ότι ο ίδιος θα αγωνιστεί για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων κι όχι μόνο την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Επέμεινε δε στο «κοινωνικό συμβόλαιο» για το οποίο μιλά ανάμεσα σε επιχειρήσεις κι εργαζομένους, θέλοντας να καταστήσει τους εργαζομένους συμμετόχους, όπως είπε, στην επιχειρηματική επιτυχία.

Ένα «κοινωνικό συμβόλαιο», το οποίο ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει αύριο σε ειδική εκδήλωση στην Ελευσίνα, στοχεύοντας κυρίως μέσα από αυτό στην επαναφορά της κανονικότητας, η οποία εξελίσσεται σε μείζον διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου και οδηγεί πολλούς κεντρώους ψηφοφόρους να επιλέξουν τη ΝΔ, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις.

Συνεχίζοντας τις προεκλογικές περιοδείες του μετά και την οριστική ματαίωση του debate – για την οποία στη ΝΔ έχουν καθαρή θέση ότι ευθύνεται με τις παλινωδίες του ο Αλέξης Τσίπρας – ο κ. Μητσοτάκης σήμερα θα βρεθεί στην Εύβοια. Επίσης, από την ερχόμενη Παρασκευή θα ξεκινήσει περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θράκη και τη Μακεδονία. Πρώτος σταθμός θα είναι ο Έβρος και θ’ ακολουθήσουν Κομοτηνή, Καβάλα, Σέρρες, Κιλκίς και Θεσσαλονίκη, ενώ την Κυριακή η περιοδεία του προέδρου της ΝΔ θα ολοκληρωθεί στη Χαλκιδική.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ