Δίκη Χρυσής Αυγής: «Με απειλούσαν για να πω ότι εγώ προέτρεψα τον Ρουπακιά»


Με την απολογία του εκ των κατηγορούμενων στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της  Χρυσής Αυγής Γ. Δήμου συνεχίζεται και σήμερα, Τρίτη (25/06), η δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε σε απειλές που δέχθηκε και σε …νουθεσίες από το ηγετικό στέλεχος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής της Νίκαιας, Γ. Τσακανίκα, να δηλώσει στις αστυνομικές αρχές ότι το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα είχε βρεθεί τυχαία στο Κερατσίνι και ότι τηλεφώνησε στον Γιώργο Ρουπακιά επειδή είδε φασαρία.

Ο εν λόγω κατηγορούμενος, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, είχε τηλεφωνήσει στον Γιώργο Ρουπακιά, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και ενώ ο καθ´ ομολογία δολοφόνος του 34χρονου μουσικού, είχε ήδη συλληφθεί.

Όπως ανέφερε σήμερα στην απολογία ο Γ. Δήμου, την επόμενη ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο Γ. Τσακανίκας του τηλεφώνησε και του ζήτησε να μεταβεί στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογειών κατ´ εντολή του βουλευτή Λαγού. Τελικά, το ραντεβού αυτό, όπως είπε ο κατηγορούμενος, έγινε στους Αγίους Αναργύρους δίπλα στο σπίτι του. Στη συνάντηση προσήλθε τελικά ο Τσακανίκας, ο οποίος του είπε: «Θα σου πω εγώ τι να πεις στην αστυνομία, όταν ανοίξουν τα τηλέφωνα. Θα πεις ότι βρέθηκες τυχαία στο Κερατσίνι ότι είδες φασαρία και πήρες τον Ρουπακιά τηλέφωνο. Θα σου βρούμε εμείς δικηγόρους». «Μου είπε ότι ήμουν ο μοναδικός που πήρα τηλέφωνο το Ρουπακιά εκείνο το βράδυ», υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

Τότε, όπως ανέφερε ο Δήμου, ο ίδιος απάντησε στον Τσακανίκα: «Μη με ανακατεύεις με τέτοια. Του είπα: Και να ανοίξουν τα τηλέφωνα εγώ θα πω την αλήθεια. Πάτε καλά θα με μπλέξετε σε μια δολοφονία».

Πρόεδρος: Τι καταλάβατε όταν σας έλεγε ότι θα ανοίξουν τα τηλέφωνα …

Κατηγορούμενος: Ότι ο Τσακανίκας με προέτρεπε να πω ότι εγώ προέτρεψα το Ρουπακιά να πάει να σκοτώσει το παλικάρι.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος υποστήριξε στην απολογία του ότι δέχθηκε απειλές από τον Τσακανίκα τρεις φορές, ενώ αρκετές φορές, όπως είπε, δέχθηκε και απειλητικά τηλεφωνήματα. «Στη συνάντηση ο Τσακανίκας μου είπε ότι θα μου κάνουν το βίο αβίωτο και ότι καλύτερα να μην είχε γεννηθεί. Μου είπε να καταθέσω στις αρχές ότι μου έλεγε γιατί διαφορετικά θα με έβρισκαν και θα με σκότωναν. Εγώ ήμουν απλό μέλος της Χρυσής Αυγής και γράφτηκα στην Τοπική της Νίκαιας για να παίρνω τρόφιμα…».

Τι είπε για Ρουπακιά, Πατέλη

Όπως είπε ο κατηγορούμενος Δήμου, τηλεφώνησε εκείνο το βράδυ πρώτη φορά στον Ρουπακιά, όταν έλαβε ένα sms από την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας. Τότε ο Ρουπακιάς του είπε να τηλεφωνήσει στον στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας Γ. Πατέλη. «Πήγα στην Τοπική μαζί με τον Σκάλκο με μηχανάκι αλλά ήταν κλειστή. Υπήρχαν στα 5 μέτρα μηχανάκια με 2 άτομα πάνω. Ήταν ο Κομιανός χωρίς κράνος. Ρώτησα τον Κομιανό γιατί είναι κλειστή η Τοπική. Μου είπε “πάμε για μάχη, έχουν πιάσει κάτι δικούς μας στο Κερατσίνι και πάμε να τους απελευθερώσουμε”. Ξεκινήσανε τα μηχανάκια και εξαφανίστηκαν. Εγώ με τον Σκάλκο πήγαμε να βάλουμε βενζίνη, Ακούγαμε σειρήνες. Είπα στο Σκάλκο ότι κάτι πρέπει να έχει γίνει. Την άλλη ημέρα το πρωί έμαθα τι είχε γίνει».

Πρόεδρος: Όταν φτάσατε σπίτι πήρατε κάποιον;

Κατηγορούμενος: Πήρα τον Ρουπακιά και μου είπε: «Με έχουν πιάσει, με έχουν στο τμήμα. Μου είπε να πάρω τον Πατέλη. Τηλεφώνησα στον Πατέλη και απάντησε η σύζυγός του, η οποία μου είπε: “Ξέρουμε τι έχει κάνει ο Ρουπακιάς, μη λες πολλά από το τηλέφωνο”».

Την επόμενη ημέρα, όπως ανέφερε στη συνέχεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος του τηλεφώνησε ο Σκάλκος και του είπε ότι έχουν πιάσει τον Ρουπακιά γιατί είχε σκοτώσει ένα άτομο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ