Νέες φιτιλιές από Ρωσία – Το αμερικανικό drone καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο του Ιράν και όχι σε διεθνές


Λάδι στο καντήλι της διαμάχης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν ρίχνει η Ρωσία, με τη Μόσχα να υποστηρίζει πως το drone καταρρίφθηκε στον ιρανικό εναέριο χώρο και όχι σε διεθνές.

Αυτό δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Ρωσία, Νικολάι Πατρούσεφ, ο οποίος σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων είπε πως “διαθέτω πληροφορίες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με τις οποίες το drone αυτό βρισκόταν μέσα στον ιρανικό εναέριο χώρο. Δεν έχουμε δει αποδείξεις για το αντίθετο».

Ακόμη ο κ. Πατρούσεφ τόνισε πως τα στοιχεία που παρουσίασαν οι ΗΠΑ και τα οποία υποστηρίζουν πως το Ιράν βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια στον κόλπο του Ομάν, ήταν κακής ποιότητας και μη επαγγελματικά.

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών στη Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, πως η κατάσταση γύρω από το Ιράν οδεύει προς ένα επικίνδυνο σενάριο, ενώ τόνισε πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στη Μόσχα και το Τμπιλίσι, σύμφωνα πάντα με το RIA.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ