Κουμουτσάκος στη Λευκωσία: “Η Τουρκία θα βρει τον Ελληνισμό ενωμένο απέναντί της”.


Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία ότι θα βρει απέναντί της ενωμένο τον Ελληνισμό, έστειλε από τη Λευκωσία ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Αν η Τουρκία επιμείνει στη διαρκή, αντιπαραγωγική και παράνομη ένταση, η Ε.Ε. θα πρέπει να μετακινηθεί από τις λέξεις και τις δηλώσεις, σε ενέργειες. Να αποφασίσει μέτρα και κυρώσεις για τη χώρα αυτή, η οποία θα βρει τον Ελληνισμό ενωμένο απέναντί της», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, μετά τη συνάντηση, την πλήρη ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Κουμουτσάκος βρίσκεται στη Λευκωσία εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκο Μητσοτάκη στην εξόδιο ακολουθία του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Στο βιβλίο συλλυπητηρίων στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Κουμουτσάκος έγραψε:

«Εκ μέρους του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και ολόκληρης της παράταξής μας εκφράζω τα βαθιά του συλλυπητήρια για την απώλεια του Δημήτρη Χριστόφια. Ενός πολιτικού που ανεξάρτητα από το εάν συμφωνούσε κανείς μαζί του ιδεολογικά, τον αντιμετώπιζε πάντα με σεβασμό και προσοχή, αναγνωρίζοντας ότι υπήρξε ένας αληθινός πατριώτης που κατέβαλε άοκνες προσπάθειες και είχε ασίγαστη επιθυμία για τη λύση του Κυπριακού και την επανένωση της Νήσου. Τον τιμούμε για όσα προσέφερε».

Αμέσως μετά, ο κ. Κουμουτσάκος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στον οποίο, αφού μετέφερε τα βαθιά συλλυπητήρια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για την απώλεια του Δημήτρη Χριστόφια, είχε εκτενή συζήτηση για τις πρόσφατες εξελίξεις και την κατάσταση έντασης που δημιουργεί στην Ανατολική Μεσόγειο η παραβατικότητα και προκλητικότητα της Τουρκίας.

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ