Σπίτι χωρίς Giannis Antetokounmpo προκοπή δεν κάνει.

Κόκκινο χτύπησε η δημοφιλία του ονόματος του Γιάννη Αντετοκούνμπο τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ.
Σε μεγάλο αφιέρωμα η Usa Today παραθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι αμερικανοί βαφτίζουν τα παιδιά τους Γιάννη.
Τώρα, μετά την ανάδειξή του σε MVP το όνομα Γιάννης θα γίνει ακόμα πιο δημοφιλές.

Ήταν αρχές Ιουνίου πριν ακόμα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γίνει ο MVP του NBA όταν η Usa Today φιλοξενούσε ένα μεγάλο αφιέρωμα για το πόσο έχει μπει στις καρδιές των αμερικανών αυτό το χρυσό παιδί. Το άρθρο ξεκινούσε ως εξής: «Υπάρχει μόνο ένας Giannis Antetokounmpo».

Όμως, στην συνέχεια το άρθρο περιέγραφε πως πλέον υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί που εξαιτίας της αγάπης τους για τον Έλληνα σταρ του NBA βαφτίζουν τα παιδιά τους Γιάννη. Τώρα, γράφει η εφημερίδα, υπάρχουν πολλοί Γιάννηδες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αμερικανικού κράτους η δημοτικότητα του ονόματος Γιάννης αυξήθηκε κατά 135% το 2018 και είναι 662% αυξημένη από το 2016 όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ετοιμαζόταν για την πρώτη του εμφάνιση σε all star game. Αντετοκούνμπο: Με τον Παρθενώνα στο… σακάκι του ο MVP του NBA! pic

Λιγότερα από 5 νεογέννητα ονομάστηκαν Γιάννης στις ΗΠΑ μέχρι το 2015. Το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία 61 παιδιά πήραν το όνομα Γιάννης στις ΗΠΑ – αναμέσά τους και 5 στο Γουισκόνσιν.

Μάλιστα το 2018, δεν υπήρξε άλλο όνομα από τον κόσμο των σπορ που χτύπησε κόκκινο στην δημοφιλία όπως του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

πηγή: USATODAY

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here