Ντιμπέιτ… μόνος του ο Τσίπρας μετά το “ναυάγιο”. Πότε και με ποιους


Ντιμπέιτ ήταν… και πάει με την συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας θα “παίξει μπάλα”… μόνος του.
Ο κύβος ερρίφθη στον ΣΥΡΙΖΑ για την διοργάνωση διακαναλικής συζήτησης.
Πότε αποφασίστηκε να γίνει και τι μέλλει γενέσθαι με τους δημοσιογράφους.
“Καρφιά” του πρωθυπουργού για Μητσοτάκη και… ΚΚΕ αναφορικά με το “ναυάγιο” του debate.

Μετά από τη νέα άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να γίνει ντιμπέιτ ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού πρώτα «ναυάγησε» το ενδεχόμενο της «τηλεμαχίας» με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, στον ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζονται πλέον στην διοργάνωση της διακαναλικής συζήτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ως επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 4η Ιουλίου και πρόθεση του κυβερνώντος κόμματος είναι η συζήτηση να γίνει με τους κεντρικούς παρουσιαστές όλων των τηλεοπτικών σταθμών στην κρατική τηλεόραση.

Αναζητείται, μάλιστα, ο τρόπος με τον οποίο η συζήτηση θα γίνει πιο ανοικτή, ώστε να μπορέσουν οι τηλεθεατές να την παρακολουθήσουν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Να υπενθυμίσουμε εδώ για το ντιμπέιτ, ωστόσο, ότι τόσο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Έφη Αχτσιόγλου, έχουν επισημάνει ότι τα κανάλια μπορούν να επιλέξουν όποιον δημοσιογράφο επιθυμούν, καθώς στην κυβέρνηση δεν αποκλείουν να υπάρξουν κάποιες αρνήσεις κεντρικών παρουσιαστών να μετέχουν συζήτηση μετά τις εξελίξεις με το ντιμπέιτ.Τσίπρας: «Ούτε δεμένος ο Μητσοτάκης σε ντιμπέιτ»!

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star, αναφέρθηκε στο θέμα του ντιμπέιτ λέγοντας σκωπτικά ότι ο κ. Μητσοτάκης μόνο δεμένος θα ερχόταν σε ένα τέτοιο ντιμπέιτ και εξήγησε: Εκλογές 2019 – Τσίπρας: «Την Ελλάδα δεν την απειλεί κανείς»! video

«Γιατί δεν μπορούμε να βρούμε μια ημερομηνία να αλλάξουμε όλοι το πρόγραμμά μας, να κάτσουμε να κουβεντιάσουμε; Εγώ πιστεύω ότι ούτε δεμένος δεν θα καθόταν να αντιπαρατεθεί μαζί μου. Δεν το λέω με αλαζονεία αυτό.

Δεν είναι το θέμα ότι δεν είναι ικανός ο κ. Μητσοτάκης. Εγώ δεν τον υποτιμώ ως αντίπαλο. Θεωρώ ότι έχει ικανότητες, ότι μπορεί να σταθεί με επάρκεια σε ένα πολιτικό διάλογο. Δεν έρχεται, γιατί αισθάνεται την αδυναμία των επιχειρημάτων..

Έχετε ακούσει τον κ. Μητσοτάκη να πει τίποτα ουσιαστικό όλες αυτές τις ημέρες; Όλοι μαζί, ενωμένη Ελλάδα, ο ήλιος που θα ανατείλει, τι ωραία που είμαστε. Αυτός είναι πολιτικός λόγος; Γιατί δεν κάθεται να αντιπαρατεθούμε με βάση τα προγράμματά μας και να μας πει και ο ίδιος ποιες είναι οι θέσεις του, ποιο είναι το πρόγραμμά του; Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΝΔ:

«Το πρόγραμμα της Ν.Δ. στοχεύει στο 1 προς 5 απολύσεις προσλήψεις – αποχωρήσεις από το δημόσιο. Το πρόγραμμα της Ν.Δ. στοχεύει στη μείωση των δαπανών μέσα από την κατάργηση των επιδομάτων κοινωνικής στήριξης. Το πρόγραμμα της Ν.Δ. στοχεύει στην διατήρηση ή ακόμη περαιτέρω συρρίκνωση των ασφαλιστικών δαπανών, δηλαδή των συνταξιοδοτικών δαπανών».Επίθεση και στο ΚΚΕ για το «ναυάγιο» στο ντιμπέιτ!

Απαντώντας για την ματαίωση του ντιμπέιτ με όλους του πολιτικούς αρχηγούς υποστήριξε ότι έβαλαν προσκόμματα οι αρχηγοί του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ σε συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη. Σημείωσε ότι παρότι » όταν είδα το αδιέξοδο, τους λέω εντάξει να έρθω απευθείας από το αεροπλάνο. ‘Αγρυπνος. Ξενυχτισμένος την ημέρα που έχουμε αποφασίσει, να γίνει η αντιπαράθεση. Και τότε έβγαλε το φίδι από την τρύπα το ΚΚΕ λέγοντας εγώ τότε δεν έρχομαι γιατί έχω αλλάξει το πρόγραμμά μου«.

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ