Οι πιο αξιόπιστες μάρκες αυτοκινήτων στην Ευρώπη


Ο τομέας της αξιοπιστίας είναι μείζονος σημασίας σε κάθε αυτοκίνητο και αφορά τον οποιοδήποτε κάτοχο οχήματος, ανεξαρτήτως μάρκας και μοντέλου. Όσο καλό μπορεί να είναι ένα αυτοκίνητο σε ποιότητα, τεχνολογία, σχεδιασμό, οδική συμπεριφορά, ασφάλεια, κ.λπ., αν βγάζει βλάβες, τότε σίγουρα θα δημιουργεί πολλά προβλήματα στον ιδιοκτήτη του, αφού θα χρειάζεται να τρέχει στα συνεργεία και να επιβαρύνεται χρηματικά αλλά και ψυχικά.

Διαβάστε ακόμα: Πρώτες οι Kia – Hyundai σε αξιοπιστία στις Η.Π.Α.

Η J.D. Power, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως που διεξάγει έρευνες ικανοποίησης πελάτη, ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό τα νέα αποτελέσματα των ερευνών που πραγματοποίησε στη Γερμανία και στη Μ. Βρετανία, τις δύο μεγαλύτερες αγορές καινούργιων αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Ενδεικτικά στις εν λόγω χώρες έχουν ταξινομηθεί το 2016, 2017 και 2018 συνολικά 17.829.197 νέα αυτοκίνητα.

Στην έρευνα του 2019 ρωτήθηκαν online 12.854 κάτοχοι αυτοκινήτων στη Γερμανία και 11.530 στη Μ. Βρετανία. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Νοέμβριο του 2018 έως τον Ιανουάριο του 2019 και βασίζεται στις απαντήσεις που έδωσαν κάτοχοι νέων αυτοκινήτων με πρώτη ταξινόμηση από το Νοέμβριο του 2015 έως τον Ιανουάριο του 2018. Επίσης, η έρευνα μετρά τα προβλήματα που είχαν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων τους 12 τελευταίους μήνες κατοχής ύστερα από 12-36 μήνες ιδιοκτησίας.

Η έρευνα μετράει τον αριθμό των προβλημάτων που εμφανίστηκαν ανά 100 οχήματα (PP100) και όσο χαμηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο καλύτερη είναι η απόδοση. Η μελέτη μετρά 177 προβλήματα στις εξής βασικές κατηγορίες: Αμάξωμα, οδηγική εμπειρία, εξοπλισμός/χειριστήρια/οθόνες/συστήματα ψυχαγωγίας και πολυμέσων/, καθίσματα, θέρμανση και εξαερισμός, εσωτερικό, κινητήρας και μετάδοση.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης της έρευνας της J.D. Power στη Γερμανία βρέθηκε φέτος η Mitsubishi με 85 προβλήματα ανά 100 οχήματα (77 PP100). Στη δεύτερη και τρίτη θέση ακολούθησαν η Skoda (88 PP100) και η Hyundai (90 PP100), όπως έγινε αντίστοιχα και στην έρευνα της Αγγλίας, όπου στην πρώτη θέση κατατάχθηκε η Peugeot.

Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα ανά χώρα και εταιρεία παραθέτονται παρακάτω:


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ