Γνωστός ηθοποιός εξομολογείται: «Πήρα την απόφαση να τελειώσει από τη ζωή μου το αλκοόλ»


Έχεις παίξει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις.

Ο ίδιος μίλησσε για την περίοδο της ζωής του,κατά την οποία είχε εθιστεί στο αλκοόλ, ενώ παράλληλα εξομολογήθηκε ότι παλεύει κάθε μέρα με αυτό.

-Έχεις πολύ καιρό να εμφανιστείς στην τη­λεόραση.

Στην τηλεόραση δεν γίνονται τα πράγματα που γί­νονταν και είναι λίγο όλο αυτό. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου έχουν προτείνει κάτι για να μπω στη δια­δικασία να επιστρέψω στην τηλεόραση, αλλά και να μου γίνει πρόταση… Έχω κάνει 19 σίριαλ, έχω κουραστεί πάρα πολύ στην τηλεόραση, έχω κάνει χιλιάδες ώρες γυρίσματος κι έχω βρεθεί χιλιάδες ώρες μπροστά από τις κάμερες.

Η δουλειά του ηθοποιού στην τηλεόραση είναι πάρα πολύ δύσκο­λη. Πρέπει να είσαι γρήγορος, σβέλτος και ξεκούραστος 10 ώρες την ημέρα κι αυτό το πράγμα πρέ­πει να πληρώνεται. Αυτή τη στιγμή η τηλεόραση δεν το πληρώνει καθό­λου. Όλοι οι άνθρωποι της τηλεόρασης πληρώ­νονται με το 1/20 των χρημάτων που παίρναμε κάποτε, το οποίο κάνουν μόνο και μόνο για να βρίσκονται στην τηλεόραση και να το εξαργυρώνουν αλλού.

Εμένα δεν με αφορά κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή στο θέατρο μπο­ρώ κι επιλέγω τα έργα, κάνω τις παραγωγές, σκη­νοθετώ, παίζω… πλέον είμαι δημιουργός και κάνω αυτό που ήθελα. Να γίνω ένα εκτελεστικό όργανο σε μια τηλεοπτική δουλειά; Πρέπει να μου αρέσει πάρα πολύ ή να σημαίνει κάτι για μένα, αλλιώ3 δεν έχω χρόνο να το κάνω.

– Είναι πολυτέλεια να αρνείσαι δουλειά αυτόν τον καιρό. Οικονομικά είσαι καλά;

Έχω μάθει να ζω με τα λίγα. Είχα μάθει στη ζωή μου να έχω και πάρα πολλά, αλλά και τίποτα. Έχω εμένα κι αυτό είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο μου. Είμαι αυτάρκης, αυτόνομος και αυτοτελής. Μπορώ και τα καταφέρ­νω μια χαρά. Το θέατρο μου εξασφαλίζει όλα όσα χρειάζομαι, ζω αξιοπρεπώς και όμορφα.

-Γνωρίζω ότι πλέον δεν ακουμπάς ούτε μπουκά­λι με ποτό ούτε καν ποτήρι που έχει ποτό.

Ναι, ισχύει, βάζεις μερικά «στοπ» στη ζωή σου. Όταν ξέρεις ότι μερικά πράγματα μπορεί να σε επηρεάσουν αρνητικά, τηρείς τα όρια που έχεις βάλει με ευλάβεια, συνέπεια και σοβαρότητα, τα­πεινά και σεμνά, κάτι που έχω κάνει στη ζωή μου με πράγματα τα οποία με πειράζουν και με πείρα­ξαν στο παρελθόν. Άλλο ο εθισμός κι άλλο η εξάρ­τηση, το γνωρίζω πολύ καλά.

-Πόσο καιρό βρίσκεσαι μακριά από το αλκοόλ;

 

Κοντά στα 3 χρόνια, με δική μου πρωτοβουλία, πήρα την απόφαση να τελειώσει από τη ζωή μου το αλκοόλ.

Πώς είναι η κάθε μέρα σου αυτά τα 3 χρόνια;

 

Παλεύεις γι» αυτό κάθε μέρα, δεν τελειώνει ποτέ. Κάθε μέρα σκέφτεσαι αυτό το πράγμα και κάθε μέρα πρέπει να βρίσκει λόγο να μην το κάνεις, δεν είναι κουμπί που το πάτησες και σταμάτησε, είναι ένας συνεχής αγώνας για όλη σου τη ζωή. Είναι δύσκολο και θέλει πολλή δουλειά.

-Έχεις το φόβο ότι ίσως «κυλήσεις» στο αλ­κοόλ πάλι;

Όλοι έχουμε το φόβο αυτόν καθημερινά, εννοείται. Είσαι χαζός αν νομίζεις ότι δεν διατρέχεις κανέναν κίνδυνο πια. Ποτέ δεν είσαι ασφαλής.

Ο λόγος για τον Φώτη Σπύρο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ