Τι σκαρφίστηκαν στην Ιταλία για τους πεζούς που προχωράνε και κοιτάνε το κινητό τους.

Μέτρα προστασίας για τους πεζούς που έχουν μάτια μόνο για… το κινητό τους λαμβάνει ο δήμος του Μπολτσάνο στη βόρεια Ιταλία.

Οι υπεύθυνοι του δήμου του ιταλικού βορρά αποφάσισαν να τοποθετήσουν μαξιλαράκια σε εμφανές φούξια χρώμα στους στύλους και τις πινακίδες, προκειμένου να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα όσων περπατούν στον δρόμο, έχοντας την προσοχή τους στραμμένη στο κινητό τους.

Η ιδέα αυτή της επένδυσης των στύλων, εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας συνειδητοποίησης #staysmart, που προωθεί η περιφέρεια του Άλτο Άντιτζε, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον πληθυσμό για μία ορθολογική και συνετή χρήση του κινητού τηλεφώνου.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες:

Πάνω στους «προφυλακτήρες κεφαλιών» (paratesta) αυτούς, εξόν από την ένδειξη με το ανθρωπάκι που έχει μάτια μόνο για το κινητό του, σημειώνεται επίσης και ο ιστότοπος της πρωτοβουλίας – staysmart.it – στον οποίο παρατίθενται πέντε συμβουλές για να βελτιωθεί η σχέση που έχει ο άνθρωπος με τις ηλεκτρονικές συσκευές του:

Να «σερφάρει» στο διαδίκτυο μόνο με τη χρήση του wi-fi, ώστε να αποφεύγει την υπερβολική έκθεσή του σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα από τη χρήση του δικτύου 4G του κινητού.

Να κλείνει τη συσκευή του το βράδυ, ή την ώρα του φαγητού.

Να μην το χρησιμοποιεί ενώ οδηγεί και

Να έχει ενεργοποιημένη την εφαρμογή του γεωεντοπισμού σε περίπτωση εκτάκτων φαινομένων.

Η εκστρατεία που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από τους κατοίκους του Μπολτσάνο, οι οποίοι μάλιστα προωθούν την πρωτοτυπία αυτή μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης, συμβάλλοντας στην επιτυχία του εγχειρήματος αυτού.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ