Αποστολάκης σε Ακάρ: Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Τούρκο ομόλογό του στις Βρυξέλλες. 

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης ξεκαθάρισε στον συνομιλητή του ότι «επιζητούμε την ειρήνη και την ασφάλεια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε από την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, «συζητήσαμε διάφορα θέματα όπως κάνουμε συχνότατα, καθώς είναι γνωστό ότι έχουμε ένα ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας. Του έθεσα βέβαια τις απόψεις μας όπως και εκείνος τις δικές τους. Του εξέφρασα τις αντιρρήσεις μας για τις κινήσεις τους στο Αιγαίο και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου».

«Θέλουμε την αποφυγή έντασης. Αυτόν το σκοπό έχουν εξάλλου οι συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών ομάδων γύρω από δράσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» συμπλήρωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης σημειώνοντας πως «για τις οποίες συζητήσεις έγινε, κακώς κατά την άποψή μου, κάποια φασαρία. Είναι πάντα προτιμότερο να συζητάς και να έχεις ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας. Αυτές οι ομάδες λοιπόν συζήτησαν σε θετικό κλίμα και έχουν καταλήξει σε μια σειρά δράσεων για το 2019 και το 2020, στο πλαίσιο των ήδη συμφωνηθέντων ΜΟΕ. Καλό είναι στο μέλλον και οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν στην υλοποίηση αυτών των δράσεων».

Ξεκαθάρισε στον Χουλουσί Ακάρ πως «η συμφωνία αυτή είναι δουλειά της καινούριας Κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές, καθώς εγώ τώρα δεν μπορώ να δεσμευθώ».

«Πιστεύω όμως ότι με τον κύριο Akar έχουμε θέσει ένα καλό πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορεί να οικοδομηθεί περισσότερο το αίσθημα της ασφάλειας. Δεν έχουμε λύσει κάποιο πρόβλημα βέβαια αλλά είναι ένα πολύ καλό υπόστρωμα για να χτίσουμε μια σχέση στην οποία δεν θα προκύπτουν αδικαιολόγητες εντάσεις» κατέληξε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Κατά τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ θα συζητηθούν θέματα σχετικά με:

· τη συνθήκη για το μέλλον του καθεστώτος ελέγχου εξοπλισμών στην Ευρώπη,

· για τις τεχνολογικές εξελίξεις στον αμυντικό τομέα,

· για την πρόοδο υλοποίησης του επιτελικού έργου για την ενίσχυση της διάταξης Άμυνας και Αποτροπής της Συμμαχίας και

·την πρόοδο της ειρηνευτικής διαδικασίας στο Αφγανιστάν.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ