Εκλογές 2019: Τα… μαθηματικά του ΣΥΡΙΖΑ που “δείχνουν” ανατροπή


Την άποψη ότι η εκλογική μάχη δεν έχει κριθεί ακόμα και ότι όλα είναι ανοικτά εκφράζουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας μάλιστα χθες στην Δραπετσώνα ο Αλέξης Τσίπρας  κάλεσε τους πολίτες να δώσουν «νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ έστω και με μία ψήφο»  ώστε να σχηματισθεί προοδευτική κυβέρνηση «χωρίς εκβιασμούς από εμάς» και να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Ερμήνευσε δε, την «απειλή» του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές τον Δεκαπενταύγουστου ως ένδειξη ότι η ΝΔ δεν κάνει τον περίπατο προς τον θρίαμβο που περίμενε.

«Ο κ. Μητσοτάκης εκβιάζει με τζούφιους εκβιασμούς στο όνομα της δήθεν σταθερότητας για την οποία δεν του καίγεται καρφάκι. Οι αντίπαλοί μας δεν είναι πια τόσο σίγουροι γιατί άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι άλλη είναι η λογική της ψήφου στην ευρωπαϊκή κάλπη, και άλλη η λογική της ψήφου στις εθνικές εκλογές, που αποφασίζουμε για τη ζωή μας. Και γιατί βλέπουν ότι δεν υπάρχει και τόσο μεγάλη προθυμία στην κοινωνία να παραδώσει τη ζωή της στα πολιτική τζάκια, και στις πολιτικές δυνάμεις που την οδήγησαν στο γκρεμό», είπε ο πρωθυπουργός. Εκλογές 2019 – Τσίπρας: Μπορούμε να καλύψουμε την διαφορά! Όλη η ομιλία…

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι στηρίζουν την αισιοδοξία τους για την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος στο «ότι μεγάλη πλειοψηφία των μετρήσεων αποδεικνύουν ότι παρά το ψυχολογικό προβάδισμα που έχει η ΝΔ από την επικράτησή της στις ευρωεκλογές, τίποτα απολύτως δεν έχει κριθεί».

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι η ΝΔ στις 26 Μάη έλαβε 1.845.000 ψήφους. Η διαφορά της από το ΣΥΡΙΖΑ ήταν μόλις 500.000 ψήφοι. «Κανείς δεν κέρδισε πότε εθνικές εκλογές με λιγότερες από 2 εκ. ψήφους», λένε.

Στο ερώτημα μάλιστα αν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να καλύψει τη διαφορά των 500.000 ψήφων, επισημαίνουν ότι έχει αποδείξει πως μπορεί, καθώς την προηγούμενη φορά, από ευρωεκλογές σε εθνικές, είχε μια αύξηση 670.000 ψήφων.

Οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ακόμα ότι το ποσοστό των ευρωεκλογών το πέτυχε η ΝΔ έχοντας φτάσει ταβάνι στη συσπείρωση. Ακόμα, τονίζουν ότι το κλίμα των χαλαρών εκλογών αλλά και η βεβαιότητα νίκης, που η ίδια η ΝΔ επέλεξε ως τακτική για να αποσυσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι γυρνάει μπούμερανγκ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από ό,τι φαίνεται από όλες τις μετρήσεις παρά το πρώτο κλίμα απογοήτευσης δεν αποσυσπειρώνεται. Το αντίθετο μάλιστα φαίνεται πως ήδη πατάει γύρω του 30%.

Η ΝΔ φαίνεται επίσης ότι ανεβαίνει από το ποσοστό του Μαΐου, αλλά το κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί τα στελέχη της Πειραιώς είναι αν αυτοί που απαντάνε στις δημοσκοπήσεις υπέρ της ΝΔ θα πάνε και στην κάλπη» λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ