Υπόθεση Σινούκ: Απαλλάχθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι

Στην απαλλαγή και των 4 κατηγορουμένων για την υπόθεση των Αντισταθμιστικών Ωφελήματων (Α/Ω) από την προμήθεια των ελικοπτέρων Σινούκ προχώρησε τελικά με απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Υιοθετώντας πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, οι δικαστές έκριναν ότι δεν προέκυψαν στοιχεία για τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, τον στενό του συνεργάτη στην εταιρεία SONAK που είχε αναλάβει την εκτέλεση του έργου Ηλία Αρκουμανέα, τον πρώην Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σμπώκο καθώς και για τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα.

Τα αδικήματα που τους είχαν αποδοθεί ήταν -κατά περίπτωση- της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό.

Η υπόθεση αφορούσε στη σύμβαση που υπεγράφη το 1998 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλο στο Εθνικής Άμυνας και από την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς είχε προκύψει πως τα Α/Ω ύψους 40,5 εκατ. δολαρίων δεν πραγματοποιήθηκαν. Το αποτέλεσμα σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση ήταν το Ελληνικό Δημόσιο να υποστεί ζημία που αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος των κατηγορουμένων.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ