Παναγιώτης Φαραντάτος: Αν ξαναγεννιόμουν, πάλι στρατιωτικός θα γινόμουν


Ηταν πριν από 38 χρόνια, όταν ο Παναγιώτης Φαραντάτος, έδωσε τον στρατιωτικό όρκο, συνεχίζοντας μία οικογενειακή παράδοση που θέλει τους άρρενες της οικογένειας να υπηρετούν τον Ελληνικό Στρατό και μάλιστα σε επιτελικές θέσεις.

Την ίδια παράδοση, ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου της ΝΔ, μεταλαμπάδευσε και στους γιους του, που αμφότεροι εισήχθησαν αριστούχοι στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων κατέχοντας πλέον θέσεις αξιωματικών στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού.

Αυτός ο όρκος, βέβαια ήταν που τον μύησε τελικά στην στρατιωτική μεθοδολογία, την οποία εφάρμοσε ως ενεργός στρατιωτικός για 35 συναπτά έτη και τώρα, την κουβαλάει ως «προίκα» στην προσπάθεια του να μπει στην πολιτική.

Ο Παναγιώτης Φαραντάτος επιθυμεί «να παντρέψει την στρατιωτική μεθοδολογία με την πολιτική» θεωρώντας μάλιστα αυτόν τον συνδυασμό ως ιδανικό, καθώς βασικός στόχος ενός στρατιωτικού είναι να είναι αποτελεσματικός συνδυάζοντας και συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους κάθε ζητήματος.

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο στρατιωτικός ασκείται για να ανταπεξέρχεται στα δύσκολα, μαθαίνει να λειτουργεί με σχεδιασμό, «απαγορεύεται» γι’ αυτόν ο εφησυχασμός και η εγρήγορση είναι επιβεβλημένη. Ο στρατιωτικός, καλλιεργεί μέσω της εκπαίδευσής του, ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει και ένας πολιτικός.

Το σημαντικότερο πράγμα όμως, που μαθαίνει ένας στρατιωτικός -και δη καριέρας- είναι ότι μαθαίνει να βγαίνει έξω από την έννοια της «ιδιαίτερης πατρίδας» και ως τέτοια να θεωρεί όλη την Ελλάδα από άκρου εις άκρου. Με παγιωμένη την πεποίθηση ότι «ιδιαίτερη πατρίδα του» είναι όλη η Ελλάδα, ο Παναγιώτης Φαραντάτος, διάλεξε τον Έβρο για θέσει εαυτόν στην κρίση των κατοίκων ως φέρελπις εκπρόσωπός τους στο ελληνικό κοινοβούλιο με την Νέα Δημοκρατία και έχοντας στο μυαλό του ότι δεν είναι κακό να υπάρχουν «γαλάζιες γραμμές», που να κλείνουν μέσα τους την έννοια του πατριωτισμού στην πραγματική της διάσταση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ