Εκλογές 2019 – Δημοσκόπηση Pulse: Τα σενάρια αυτοδυναμίας της ΝΔ


Αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ ακόμη και με εξακομματική ή και επτακομματική Βουλή προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Pulse.

Τρία σενάρια προκύπτουν από την δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σχετικά με την κατάκτηση της αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία, που προηγείται με 9 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρώτο αναφέρεται στο ενδεχόμενο επτακομματικής Βουλής, δηλαδή να περάσουν το όριο του 3% και η Ελληνική Λύση και η ΜέΡΑ25.

Σε αυτή την περίπτωση η ΝΔ εξασφαλίζει 155 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 78, το ΚΙΝΑΛ 20, το ΚΚΕ 15, η Χρυσή Αυγή 12, ενώ τα κόμματα του Κυριάκου Βελόπουλου και του Γιάνη Βαρουφάκη καταλαμβάνουν από 10 έδρες.

 

Στο δεύτερο σενάριο, αυτό της εξακομματικής Βουλής (με 6ο κόμμα ή το ΜέΡΑ25 ή την Ελληνική Λύση) η ΝΔ -σύμφωνα πάντα με την δημοσκόπηση της Pulse-  κερδίζει 159 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 82, το ΚΙΝΑΛ 21, το ΚΚΕ 15, η Χρυσή Αυγή 12 και το 6ο κόμμα.

 

 

Στο τρίτο σενάριο, της πεντακομματικής Βουλής, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ ανέρχεται στις 164 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει 85 έδρες, 22 το ΚΙΝΑΛ, 16 το ΚΚΕ και 13 η Χρυσή Αυγή.

Ενδιαφέρον είναι και ακόμη ένα εύρημα από την ίδια δημοσκόπηση, δηλαδή οι απαντήσεις για το εάν οι πολίτες επιθυμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση ή μη και ποιά.

Το 36% των ερωτηθέντων επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, το 13% αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το 12% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ, το 16% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ένα 11% επιθυμεί κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού», δηλαδή με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και πιθανά κι άλλων κομμάτων.

 

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ