Μαρόκο: Θανατική ποινή για την δολοφονία δυο γυναικών από Δανία και Νορβηγία


Ένας εισαγγελέας στο Μαρόκο πρότεινε την θανατική ποινή για τρεις άνδρες που φέρεται να δολοφόνησαν δυο γυναίκας σκανδιναβικής καταγωγής.

Οι δυο γυναίκες, η Λουίζα Βεστάγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και η φίλη της Μάρεν Γιούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία, δολοφονήθηκαν τη νύχτα της 16ης προς 17η Δεκεμβρίου στο νότιο Μαρόκο, όπου πέρναγαν τις διακοπές τους.

Τα πτώματα βρέθηκαν σε ερημική περιοχή κοντά στο χωριό Ιμλίλ, στον Άνω Άτλαντα, ένα βουνό που αποτελεί τουριστική ατραξιόν για τους πεζοπόρους που επισκέπτονται το Μαρόκο.

Οι τρεις άνδρες είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος σε βίντεο που είχαν κινηματογραφήσει τρεις ημέρες πριν από τη δολοφονία, ενώ οι αρχές τους χαρακτηρίζουν “ μοναχικούς λύκους” και πως δεν κρύβεται κάποια τζιχαντιστική οργάνωση από πίσω.

Σε ακροαματική διαδικασία στο Σαλέ κοντά στο Ραμπάτ, δύο από τους υπόπτους, Αμπντεσαμάντ Ετζούντ και Γιουνές Ουζιγιάντ ομολόγησαν ότι επιτέθηκαν και αποκεφάλισαν τις δύο γυναίκες, οι οποίες διανυκτέρευαν σε μια σκηνή στα βουνά στο Μαρόκο.

Σύμφωνα με το ΑΜΝΑ ένας τρίτος ύποπτος, Ραχίντ Αφάτι δήλωσε ότι κατέγραψε σε βίντεο τη δολοφονία, ενώ ο Ετζούντ είπε ότι κοινοποίησε το βίντεο της δολοφονίας με άλλους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο εισαγγελέας ζήτησε ποινή ισόβιας κάθειρξης για έναν τέταρτο ύποπτο που εγκατέλειψε την ομάδα την ημέρα της δολοφονίας.

Ο εισαγγελέας ζήτησε επίσης ποινές κάθειρξης που κυμαίνονται από 10 έως 30 χρόνια για 20 άλλα άτομα, τα οποία συνελήφθησαν για συνδέσεις με τους βασικούς υπόπτους.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ