Μύκονος: Έτσι θα είναι το νέο αεροδρόμιο – Εμπνευσμένο από περιστερώνες του Αιγαίου


Το νησί των ανέμων θα αποκτήσει σύντομα ένα αεροδρόμιο αντάξιο της φήμης του.

Χωρίς να αλλάξει την αισθητική του μοναδικού αυτού νησιού, το νέο αεροδρόμιο θα είναι λιτό και φινετσάτο, στα χρώματα του Αιγαίου.

Σύμφωνα με τη Fraport Greece, η οποία και παρουσίασε τα νέα, αναθεωρημένα σχέδια του αεροδρομίου, εμπνευσμένη από τους περιστερώνες του Αιγαίου, τα χαρακτηριστικά κτίρια λαϊκής αιγαιοπελαγίτικης αρχιτεκτονικής, η σχεδιαστική προσέγγιση «παντρεύει» στο νέο αεροδρόμιο την παράδοση του νησιού με τη μοντέρνα-σύγχρονη πλευρά της.

Το νέο αεροδρόμιο που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021 και με συνολικές επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί το 2026 δύο εκατομμύρια επιβάτες, ενώ σήμερα διακινούνται στο αεροδρόμιο της Μυκόνου περίπου 1,3 εκατ. επιβάτες. Η έκτασή του αναμένεται με την ολοκλήρωση των έργων να φτάσει τα 13.000 τ.μ. από 10.000 τ.μ. που είναι σήμερα.

Οι ταξιδιώτες θα εξυπηρετούνται από 16 γκισέ (check in counters) έναντι 14 που διαθέτει σήμερα (7 κανονικά, 4 απομονωμένα και άλλα 3 φορητά που τοποθετούνται στον εξωτερικό χώρο όταν απαιτείται) και 7 πύλες επιβίβασης από 6 που είναι σήμερα.

Οι περισσότερες πύλες αναχώρησης θα τοποθετηθούν στην κατά 500 τ.μ. επέκταση του υφιστάμενου κτιρίου.

Η αύξηση των σημείων ελέγχου, η διεύρυνση των χώρων ελέγχου και η προσθήκη νέων τεχνολογιών αναμένεται να περιορίσει σημαντικά το χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιβίβασης. Επίσης, θα τοποθετηθεί νέο αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης αποσκευών, ενώ θα δημιουργηθούν δυο νέοι χώροι διακεκριμένων επιβατών.

Το νέο τμήμα αφίξεων του αεροδρομίου θα στεγαστεί στην επέκταση της βόρειας πλευράς του υφιστάμενου κτιρίου συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.μ..

Θα υπάρξει πλήρης αναδιαμόρφωση και ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων του, δημιουργία νέων εμπορικών καταστημάτων (700 τ.μ.), χώρων εστίασης 1.000 τ.μ. καθώς και πλήρης ανακαίνιση των υφιστάμενων χώρων υγιεινής, ενώ θα επανασχεδιαστεί ολόκληρη η περιοχή κυκλοφορίας οχημάτων στην είσοδο του αεροσταθμού, καθώς η πρόσβαση και η αναχώρηση από το αεροδρόμιο σήμερα εμφανίζει προβλήματα.

Στόχος ήταν να δοθεί ένας ενιαίος χαρακτήρας στις όψεις του κτιρίου, ο οποίος θα έχει αναφορά στις ιδιαίτερες μορφολογικές αρχές της μυκονιάτικης αρχιτεκτονικής αλλά ταυτόχρονα θα ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές ενός μοντέρνου αεροδρομίου.

Δείτε τις φωτορεαλιστικές εικόνες, να πάρετε μία γεύση.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ