Παναθηναϊκός – Γιαννακόπουλος: Αυτή είναι η πρόταση σωτηρίας. Πλάνο αλά Μπαρτσελόνα


Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρουσίασε το όραμα του για τον Παναθηναϊκό, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο ΟΑΚΑ. Το κάλεσμα στον κόσμο, το πλάνο σωτηρίας των «πράσινων» όπως αυτό της Μπαρτσελόνα και το σενάριο που «τρομάζει» τους «πράσινους».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έθεσε ως προτεραιότητα όλων την ανέγερση του γηπέδου στο Βοτανικό, αποκάλυψε ότι έχει υπάρξει συμφωνία για την χρηματοδότηση από τον δήμο Αθηναίων σε συνάντηση που είχε με τον Κώστα Μπακογιάννη και με βάση το γήπεδο ανέλυσε το πρότζεκτ του.

Ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ τόνισε ότι στόχος είναι να μαζευτούν 20 εκ. ευρώ από επιφανείς Παναθηναϊκούς και οπαδούς. Στη συνέχεια, θα ζητήσει από τον Γιάννη Αλαφούζο την παραχώρηση των μετοχών της ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη έναντι αυτού του ποσού.

Ακολουθώντας ένα πλάνο σαν αυτό της Μπαρτσελόνα θα γίνουν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του επικεφαλής όλου του συλλόγου που θα τρέξει τις εξελίξεις.

Ωστόσο, αν δεν συμβούν τα παραπάνω, προανήγγειλε ότι θα αποχωρήσει από την ΚΑΕ την 1η Ιουλίου 2020, εκφράζοντας την απογοήτευση του για την έλλειψη βοήθειας. Αυτό είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο που «τρομάζει» τους «πράσινους».Όσα ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Γιαννακόπουλος

«Σας ευχαριστώ που είστε όλοι εδώ και ελπίζω να μην υπάρχουν απορίες στο τέλος της συνέντευξης Τύπου. Θα είμαι ξεκάθαρος.

Είναι γεγονός πως το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των Σπορ και είναι ο λόγος της δημιουργίας νέων φιλάθλων. Δυστυχώς, για τον Παναθηναϊκό δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Όσο κι αν το μπάσκετ φέρνει επιτυχίας, όσο ο Ερασιτέχνης επιστρέφει εκεί που ανήκει. Αποτέλεσμα ο σύλλογος να βρίσκεται σε μαρασμό και να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό. Με τα σημερινά δεδομένα στο μπάσκετ, χρειάζεται οικονομική υπέρβαση για να έρθουν οι επιτυχίες του παρελθόντος, όπως οι μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές στο ποδόσφαιρο απέχουν πλέον από τη σημερινή εποχή μας.

Μέσω του Athens Alive προσπάθησα να δώσω όραμα και μία λύση, αφού ένας ρομαντικός δεν μπορούσε να λύσει από μόνος του τα προβλήματα. Η μοναδική λύση που έχουμε θα παρουσιαστεί στα επόμενα λεπτά. Πριν από αυτό θέλω να σας παρουσιάσω τα πεπραγμένα της προηγούμενης χρονιάς στο μπάσκετ και το Ερασιτέχνη.

Το μπάσκετ κατάφερε να φτάσει σε ακόμη ένα νταμπλ και αυτό έχει ονοματεπώνυμο, Ρικ Πιτίνο. Πρόκειται για έναν προπονητή που το όνομά του βρίσκεται στο Hall Of Fame, και βοήθησε με την παρουσία του και είναι ένας ακόμα λόγος να είμαστε περήφανοι που είμαστε Παναθηναϊκοί. Τεράστια τιμή που ήταν στον σύλλογο, μάθαμε και τον ευχαριστούμε από καρδιάς. Όταν έχει τον κόουτς Πιτίνο θα τον περιμένεις. Και αυτό κάναμε. Η οικογένεια είναι πάνω απ’ όλους. Ακόμα και αν μας στεναχώρησε μια τέτοια απόφαση.

Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να δεχτεί ότι φεύγει η ομάδα από το ημίχρονο. Ότι τρομοκρατεί διαιτητές, ότι «αγκαλιάζονται» με χούλιγκαν.

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο έφυγε από το παρκέ, αλλά δεν κατέβηκε ξανά. Και παρανόμησε για να μην τιμωρηθεί ξανά. Τους εύχομαι καλή τύχη στα σαλόνια της Α2.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν η μοναδική επιλογή. Όχι επειδή δεν υπάρχουν άλλοι, αλλά επειδή ο καλύτερος Έλληνας προπονητής και γνήσιος μάγκας.

Φάνηκε από το γεγονός ότι διαδέχθηκε Ομπράντοβιτς και Πιτίνο. Τα 24 χρόνια θα γίνουν 26, 27 και 28.

Η σεζόν 2012-13 δεν πήγαμε Final 4 για ένα σουτ. Φέτος θα του δώσουμε το μπάτζετ του Πιτίνο, το σουτ θα μπει και θα πάμε στο Final 4.

Όσον αφορά τον Ερασιτέχνη: Κερδίσαμε τον σεβασμό όλων. Έχουμε αποπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των χρεών. Τα τμήματα μοιράζονται σε διάφορα γήπεδα της Αθήνα, αλλά τα καταφέραμε. Η εγγραφή μελών ήταν απογοητευτική, για να μην πω ντροπιαστική!

Πάμε τώρα στον Βοτανικό. Το μπάσκετ, ο Ερασιτέχνης και η ποδοσφαιρική ομάδα χρειάζονται ιδιόκτητες γηπεδικές εγκαταστάσεις. Ο Παναθηναϊκός, ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδας, δεν γίνεται να μην έχει δικό του γήπεδο και εγκαταστάσεις, ειδικά όταν της ανήκουν 30 στρέμματα στο κέντρο της Αθήνα που κοστίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Εδώ και καιρό είχα ξεκινήσει προσπάθεια να αποκατασταθεί η αδικία. Με το Athens Alive ήταν η καλύτερη δυνατή λύση σε όλα τα επίπεδα. ΤΟ ΟΑΚΑ παραμένει η καλύτερη λύση, αλλά θα καθυστερήσει. Αν και είχαν βρεθεί ξένοι επενδυτές, στην Ελλάδα της γραφειοκρατίας, η προσπάθεια ματαιώθηκε. Μετά από προτροπή Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησα να εξετάσω τη λύση του Βοτανικού. Με έπεισε με το πάθος του ότι ο Βοτανικός είναι το πιο ρεαλιστικό σενάριο.

Λόγω των εκλογών, συναντήθηκα και με κύριο Μητσοτάκη. Και οι δύο αρχηγοί δεσμεύτηκαν και δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα σταθεί εμπόδιο. Ακόμα και ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, είναι ο πιο ένθερμος στο να γίνει πραγματικότητα. Θα γίνει ομάδα εργασίας. Είτε με διπλή ανάπλαση για να γίνει γήπεδο μπάσκετ είτε με κατασκευή γηπέδου σε διπλανό χώρο.

Με δεδομένη την αξία της Λεωφόρου, ο σύλλογος απαιτεί ο χώρος να μας παραδοθεί για τα επόμενα 99 χρόνια. Τίποτα λιγότερο δεν θα γίνει αποδεκτό.

Όσο δεν έχει γήπεδο ο Παναθηναϊκός, είναι η μεγαλύτερη αδικία στην μεγαλύτερη ομάδα της χώρας.

Για πρώτη φορά βρισκόμαστε πολύ κοντά στη λύση. Δεσμεύομαι να κάνω τα αδύνατα-δυνατά, ώστε οι Παναθηναϊκοί να μπουν στο δικό τους σπίτι.

Πάμε τώρα στο μέλλον. Ακολουθώντας το παράδειγμα της Μπαρτσελόνα και της Ντόρτμουντ, επιθυμώ ο Παναθηναϊκός να ανήκει στους φιλάθλους του. Όχι σε έναν άνθρωπο, ακόμα και αν λέγεται Γιαννακόπουλος.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς την ακόμα μεγαλύτερη στήριξη δεν θα επιβιώσει. Θα μικραίνει και θα οδηγηθεί στον αφανισμό. Το ποδόσφαιρο είναι χωρίς πρωτάθλημα 9 χρόνια και 5 χωρίς τίτλο. Στο μπάσκετ κατεβήκαμε επίπεδο και στον Ερασιτέχνη τα περισσότερα τμήματα βρίσκονταν στην Α2.

Δεν κάνω κάλεσμα, αλλά σημαίνω συναγερμό. Το τελευταίο καμπανάκι, πριν από την καταστροφή.

Για να μην επέλθει η καταστροφή και ο αφανισμός του συλλόγου, είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ο κόσμος και εγώ. Μέσα στον επόμενο χρόνο θα πρέπει να γίνουν τα εξής: η Πολιτεία θα πρέπει να θωρακίσει την Παναθηναϊκή Πολιτεία στον Παναθηναϊκό και όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Χωρίς γήπεδο δεν αναλαμβάνω καμία ΠΑΕ. Γίνεται μία πρόταση 20 εκατ. ευρώ στον κ. Αλαφούζο να παραδώσει τις μετοχές του στον Ερασιτέχνη και παράλληλα να αποτελέσει μέλος της ιστορικής αλλαγής του συλλόγου. Παράλληλα, από την πλευρά μου, θα δωρίσω τις μετοχές μου στην ΚΑΕ που κοστίζουν σύμφωνα με λογιστές 25 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία ανταγωνιστική ομάδα, με τίτλους και διακρίσεις, που δεν ζει το δικό της grexit.

Μια καθαρή από χρέη εταιρεία. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση την 1η Ιουλίου 2020 θα δώσω το μάνατζμεντ για να την τρέξει με βάση τα έξοδα της. Κουράστηκα να παλεύω μόνος μου. Θα πρέπει να έρθουν και άλλοι δίπλα μου. Κουράστηκα να παλεύω μόνος μου, κοιτάω δεξιά, κοιτάω αριστερά και δεν υπάρχει κανείς άλλος.

Θέλω να πιστεύω ότι είναι επαρκή κίνητρα για να ενεργοποιηθεί ο κόσμος.

Αν καταφέρουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα ηγούμαι της προσπάθειας αυτής. Μετά το πέρας της περιόδου θα κηρύξω εκλογές. Ο κόσμος θα κρίνει τον πρόεδρο όπως συμβαίνει και στην Μπαρτσελόνα. Ήδη έχει γίνει προεργασία.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το ποσό των 20 εκατ. ευρώ που έχουμε προβλέψει και είναι άπαξ, είναι ικανό για να βάλει τον Παναθηναϊκό σε άλλη τροχιά. Θέλουμε να ακολουθήσουμε το πλάνο για να έχει λύση ο Παναθηναϊκός για πάντα. Πρέπει ο κόσμος να είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του και όχι στα λόγια.

Ο κόσμος πρέπει να έχει τη δύναμη να εκλέγει ανθρώπους. Θέλω να καταλάβετε όλοι την κρισιμότητα των ημερών.

Πρέπει να καταλάβουμε την αναγκαιότητα για έναν αυτοδύναμο Παναθηναϊκό. Μόνο έτσι θα γίνει πράξη το πρωταθλητής σε όλα τα σπορ παντοτινέ. Εγώ ανεξάρτητα την έκβαση θα έχω ήσυχη τη συνείδηση γιατί προσπάθησα ώστε να οδηγήσω την ομάδα στην κορυφή. Έκανα πολλές προσπάθειες, τις περισσότερες από κάθε άλλο».Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων

Έχετε την αίσθηση πως ο κ. Αλαφούζος θα κάνει αποδεκτή την πρόταση;

Η πρόταση ισχύει από τώρα ή μόλις ολοκληρωθεί το πλαίσιο για το γήπεδο; Έχω να μιλήσω πάνω από έναν χρόνο. Δεν έχουμε ανταλλάξει καμία άποψη. Έχει πει ότι θέλει να φύγει και εδώ είναι η λύση. Μπαίνουν στην τσέπη του 20 εκατομμύρια. Θα πρέπει πρώτα να θωρακιστεί το έργο και πιστεύω μετά τις εκλογές θα μπουν υπογραφές. Όταν ο κόσμος ενεργοποιηθεί και πάρουμε τις μετοχές του Αλαφούζου τότε θα μπω στην ΠΑΕ.

Το πλάνο αυτό μπορεί να πετύχει με την εισφορά του κόσμου;

Το παρελθόν μας έδειξε πολλά… Τότε δεν υπήρχε πλάνο γηπέδου. Τώρα υπάρχει. Ελπίζω πως όλοι θα βοηθήσουν. Είναι Παναθηναϊκός συναγερμός, εγώ έτσι το βλέπω. Είτε 1 ευρώ είτε 1 εκατομμύρια, όλοι πρέπει να βοηθήσουν.

Αν προχωρήσει ο Βοτανικός και δεν μαζευτούν τα χρήματα τι θα γίνει;

Σας είπα το πλάνο ποιο είναι. Αν δεν μαζευτούν τα λεφτά, δεν προχωράμε. Υπάρχει σειρά προτεραιοτήτων για να μπω στην ΠΑΕ. Υπογραφές, μαζεύονται τα 20 εκατομμύρια και μετά πάμε στον κ. Αλαφούζο να πάρουμε τις μετοχές.

Υπήρχε μια δήλωση του Ερασιτέχνη κατά του Μπακογιάννη. Μετά ήταν υπέρ του Βοτανικού η θέση σας. Τι άλλαξε;

Η πρόταση του ΟΑΚΑ είναι σίγουρα καλύτερη λόγω εμπορικών χώρων. Λόγω γραφειοκρατίας δεν προχώρησε. Δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή ο Βοτανικός αλλά είναι η πιο ρεαλιστική. Τότε ο Μπακογιάννης δεν ήταν δήμαρχος και δεν ήθελα κανείς να χρησιμοποιήσει τον Παναθηναϊκό. Έχω καταφέρει και έχω δεσμεύσει Τσίπρα και Μητσοτάκη και δεν θα μπορεί κανείς να κάνει την κωλοτούμπα να πάρει πίσω όσα είπε.

Τι πήγε στραβά από το 2008;

Τότε μαζεύτηκαν 180 εκατομμύρια και πρέπει να ρωτήσετε τον κύριο Πατέρα που τα κατασπατάλησε. Πληρώνουμε τις κινήσεις του Πατέρα μέχρι και σήμερα.

Για τις απαιτήσεις του Ρικ Πιτίνο και ενδεχόμενες αυξήσεις που ζήτησε:

Είχαμε συμφωνήσει σε όλα με τον κύριο Πιτίνο. Μου ανέφερε κάποιους σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και είναι απόλυτα σεβαστοί.

Ποιο πλάνο είναι πιο εφικτό για τον Βοτανικό;

Πόσο μεγάλο μπορεί να είναι το γήπεδο σε ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Αν θα γίνει με την σημερινή κατάσταση ή με το διπλανό οικόπεδο θα το κρίνει η ομάδα εργασίας που θα φτιαχτεί από ανθρώπους ειδικούς. Αυτοί θα μας πουν. Μπορώ να σας πω ότι το γήπεδο ποδοσφαίρου θα πάει 38.000 και το μπάσκετ 15.500 ενώ θα γίνουν εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη που θα καλύπτουν τις ανάγκες του.

Ποιο είναι το πλάνο για τα 20 εκατομμύρια του κόσμου;

Θα υπάρχουν διάφοροι τρόποι και εντός και εκτός Ελλάδος θα παρουσιαστεί ένα μεγάλο πλάνο άμεσα όπου θα εξηγήσουμε τα πάντα.

Υπάρχουν πιθανοί συμπαίκτες;

Σήμερα γίνεται η κρούση, σήμερα βγαίνουμε και ζητάμε αυτό που θέλουμε από τον κόσμο.

Αν όλα πάνε καλά, η χρηματοδότηση του γηπέδου πως θα γίνει;

Τα 20 εκατομμύρια είναι για να λειτουργήσει ο Παναθηναϊκός μέχρι τον Βοτανικό. Η χρηματοδότηση του γηπέδου είναι έτοιμη στο 100% και θα βγούμε με τον κύριο Μπακογιάννη να σας πούμε πως προκύπτει το κάθε ευρώ.

Πώς θα είναι το μοντέλο διοίκησης;

Ο Ερασιτέχνης θα είναι η μάνα του λόχου, όλα θα ανήκουν στον Ερασιτέχνη και θα υπάρχουν υπεύθυνοι για κάθε άθλημα και θα κρίνονται κάθε δύο χρόνια.

Για την παραχώρηση του μάνατζμεντ της ΚΑΕ:

«Είναι η προϋπόθεση να προχωρήσει το μοντέλο του γηπέδου».

Έχετε απευθυνθεί και σε πρώην μετόχους της ΠΑΕ για βοήθεια;

Ευχής έργον θα ήταν όλοι οι Παναθηναϊκοί να είναι κομμάτι. Έχω μιλήσει με κάποιους πρώην μετόχους, όπως ο Νίκας και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Όταν το πλάνο παρουσιαστεί ολόκληρο πιστεύω θα συμβάλλουν. Δεν μπορώ να φανταστώ άνθρωποι που αγαπούν τον Παναθηναϊκό, όπως οι δύο που είπα πριν γιατί αγαπούν την ομάδα, να μην βοηθήσουν…

Σας ανησυχούν νέες προσφυγές που μπορεί να καθυστερήσουν το έργο;

Οι δεσμεύσεις που έχω πάρει είναι πως δεν θα γίνει τίποτα. Ακόμη και να γίνει κάτι, εμείς θα προσπαθήσουμε να το πάμε από το πιο γρήγορο δρόμο.

Για το αν έχει γίνει επαφή με τις τράπεζες:

Όλοι οι εμπλεκόμενοι θέλουν αυτό το έργο να προχωρήσει. Φυσικά και οι τράπεζες…»

Για την πραγματική ζημιά σε ενδεχόμενα συμβόλαια στο πρωτάθλημα μετά από τα γεγονότα στο μπάσκετ.

«Στο σύντομο μέλλον θα υπάρξουν άσχημες εξελίξεις, λόγω του ότι θα έχουμε λιγότερα συμβόλαια. Το μπάσκετ μόνο να κερδίσει έχει αποβάλλοντας τέτοιες συμπεριφορές. Θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε κι άλλους υγιείς επενδυτές στον χώρο του μπάσκετ».

Για το αν σκοπεύει να μιλήσει με τον Γιάννη Αλαφούζο και το πλάνο του για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό:

«Οφείλω να μιλήσω μαζί του μόλις γίνουν τα προαπαιτούμενα και να δούμε πως θα γίνει η μεταβίβαση των μετοχών. Θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί, άδεια να παίξουμε στην Ευρώπη αλλά το τελικό σχέδιο πρέπει να γυρίσουμε στο παρελθόν, να ξαναγίνει ο Παναθηναϊκός μεγάλο μέγεθος όπως ήταν κάποτε».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ