Ο Πούτιν κάλεσε τον Τραμπ στη Μόσχα για την Ημέρα της Νίκης


Σε μια συνάντηση που αρχικά έβγαλε ειδήσεις στα… μουλωχτά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ στη Μόσχα για να παρακολουθήσουν μαζί την παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης.

Οι δυο ηγέτες συναντήθηκαν το πρωί της Παρασκευής (28.06.2019) στην Οζάκα της Ιαπωνίας όπου γίνεται η Σύνοδος της G20. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, που κράτησε σχεδόν μια ώρα και 20 λεπτά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ στη Μόσχα, στις 9 Μαΐου του 2020 για να είναι παρών στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία για τα 75 χρόνια από την νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας. Η μουλωχτή προειδοποίηση Τραμπ σε Πούτιν on camera [vid]

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανταποκρίθηκε θετικά, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πούτιν. Του αρέσουν άλλωστε οι παρελάσεις και δυο φορές τα τελευταία δυο χρόνια έχει βρεθεί στο Παρίσι για τους εορτασμούς της 14ης Ιουλίου.

Τη θετική… ανταπόκριση του Τραμπ «αποκάλυψε» ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia 24. «Προσκαλέσαμε τον Αμερικανό πρόεδρο να παραστεί στην 75η επέτειο της Νίκης που σημειώθηκε στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο (σ.σ. έτσι αποκαλούν οι Ρώσοι τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο), στις 9 Μαΐου του επόμενου χρόνου. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανταποκρίθηκε πολύ θετικά» , δήλωσε ο σύμβουλος του Πούτιν.

Click4more: Με το… ζόρι η χειραψία Μέι και Πούτιν!

«Σε σχέση με αυτό υπήρξε συζήτηση για τις απώλειες που είχε κάθε χώρα στα χρόνια του (Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου), για το τίνος ο ρόλος ήταν καθοριστικός, επισημάνθηκε η συμβολή του σοβιετικού λαού σ’ αυτή την νίκη», πρόσθεσε ο Ουσακόφ.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ