Τσίπρας: Αυτές είναι οι προθέσεις του Μητσοτάκη για τις επικουρικές συντάξεις

Στο θέμα των επικουρικών συντάξεων επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως θα προχωρήσει σε μειώσεις, δείχνοντας μάλιστα παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ.

«Ο κύριος Μητσοτάκης, ζήτησε να ακούνε οι Έλληνες τον ίδιο, για να εξακριβώσουν τις προθέσεις του. Εδώ, οι προθέσεις του για τις επικουρικές συντάξεις. Είναι η πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ.» αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρωθυπουργός.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα συνοδεύεται από απόσπασμα παλαιότερης συνέντευξης του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος στην παρατήρηση της δημοσιογράφου (Σία Κοσιώνη), «αλλά λέτε και “ναι” σε μείωση επικουρικών συντάξεων», απαντά. «Δεν το έκρυψα. Γι’ αυτό σας λέω ότι εγώ μιλάω με τη γλώσσα της αλήθειας και θέλω αύριο να πράττω και το έργο της αλήθειας».

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σημειωνόταν πως «η Ν.Δ. εξακολουθεί να κρύβεται και να μην δίνει απαντήσεις για το σχέδιό της να ιδιωτικοποιήσει την επικουρική ασφάλιση».

«Το σχέδιο αυτό θέτει σε κίνδυνο την καταβολή και το επίπεδο των συντάξεων 1,25 εκατ. συνταξιούχων, δημιουργεί τρύπα δεκάδων δισ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, αφήνει έκθετους του σημερινούς ασφαλισμένους και τις εισφορές που έχουν καταβάλει, δεν εγγυάται τις εισφορές και τις συντάξεις των νέων ασφαλισμένων», αναφέρει η Κουμουνδούρου και υπογραμμίζει:

«Για μία ακόμη φορά ρωτάμε τον κ Μητσοτάκη:

– Εφόσον σκοπεύει να καταργήσει το ισχύον πλαίσιο της κοινωνικής ασφάλισης με τι θα το αντικαταστήσει;

– Επιμένει στο σχέδιό του για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης;

– Εγγυάται και πώς το σημερινό επίπεδο και την καταβολή των επικουρικών συντάξεων 1,25 εκατ. συνταξιούχων;

– Εγγυάται και πώς τις εισφορές των ασφαλισμένων;

– Πόσο θα κοστίσει το σχέδιό του στον κρατικό προϋπολογισμό;

– Εξετάζει νέους φόρους για να καλύψει το κόστος του σχεδίου του;

– Τι προτίθεται να κάνει με τις κύριες συντάξεις του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης;

– Σχεδιάζει δυσμενείς αλλαγές στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων;

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει καθαρά και ειλικρινά. Δεν μπορεί ούτε να υπεκφεύγει ούτε να εξαπατά τους πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ