Συρία: Εκατόμβη νεκρών στο Ιντλίμπ σε μία και μόνο μέρα.

Περίπου 100 στρατιώτες του καθεστώτος και παραστρατιωτικοί σύμμαχοί τους, αντάρτες αλλά και τζιχαντιστές, σκοτώθηκαν την Παρασκευή (28.6.2019) στο Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία.

Από τα τέλη Απριλίου στη Συρία, το καθεστώς της Δαμασκού και οι Ρώσοι σύμμαχοί του έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς στην περιοχή αυτή που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας του Ιντλίμπ και τμήματα των γειτονικών επαρχιών του Χαλεπιού, της Λαττάκειας και της Χάμας. Η περιοχή αυτή ελέγχεται κατά το πλείστον από την οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS), το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη χώρα.

Παράλληλα, διεξάγονται συγκρούσεις σε ορισμένες ζώνες αυτού του τελευταίου προπυργίου των ανταρτών, κυρίως στα βόρεια της επαρχίας Χάμα.

Σε αυτήν την περιοχή, από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα τα ξημερώματα, μετά από βομβαρδισμούς της Δαμασκού, σκοτώθηκαν 51 στρατιώτες και παραστρατιωτικοί σύμμαχοί τους και 45 αντάρτες και τζιχαντιστές, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Μονάδες του στρατού εξαπέλυσαν τα ξημερώματα σφοδρό βομβαρδισμό (…) στις θέσεις των τρομοκρατών (…) στα περίχωρα των χωριών Τζιμπίν και Ταλ Μάλεχ», μετέδωσε από την πλευρά του το συριακό πρακτορείο Sana.

Η Δαμασκός χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» τόσο τους αντάρτες όσο και τους τζιχαντιστές.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ