Λευκός καπνός στον “πόλεμο” ΗΠΑ – Κίνας. Δεν θα υπάρξουν νέοι δασμοί στα κινεζικά προϊόντα


Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να επιβάλουν νέους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Αυτή η είδηση ήρθε μετά τις συνομιλίες που είχε στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον ομόλογό του της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Όπως αναφέρεται ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν να ξαναρχίσουν οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών και ότι θα έχουν συζητήσεις πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua (Νέα Κίνα).

Όπως αναφέρει το ΑΜΝΑ ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ χαρακτήρισε «εξαιρετική» την συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Κίνας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει σχετικά με το αν σημειώθηκε πρόοδος για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Πεκίνο.

«Είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνάντηση με τον πρόεδρο Σι, εξαιρετική θα έλεγα», δήλωσε ο Τραμπ στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Οσάκα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την πλευρά των ΗΠΑ, όπως και της Κίνας.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ