“Ραντεβουδάκι” με Κιμ Γιονγκ Ουν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη προτείνει ο Τραμπ


Συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν πρότεινε ο Ντόναλντ Τραμπ στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη ανάμεσα στη Βόρεια και Νότια Κορέα.

Ο πρόεδρος Τραμπ έκανε αυτή την πρόταση μέσω tweet στον ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν και θέλει να τον συναντήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ), στα σύνορα Βόρειας Κορέας και Νότιας Κορέας, «απλά για να του σφίξει το χέρι».

Ο Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται στην Οσάκα της Ιαπωνίας για τη σύνοδο της G20, πρόκειται να φτάσει στην Νότια Κορέα αργότερα σήμερα. Είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από εκεί την Κυριακή και να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον.

«Όσο θα είμαι εκεί, αν ο πρόεδρος Κιμ της Βόρειας Κορέας δει αυτό το μήνυμα, μπορώ να τον συναντήσω στα Σύνορα/ DMZ απλά για να του σφίξω το χέρι και τον χαιρετίσω(;)!», είπε στην ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος.

Παράλληλα ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε σε δημοσιογράφους: «Θα είμαστε εκεί και απλώς ρίχνω ένα δόλωμα, γιατί δεν ξέρω πού βρίσκεται τώρα. Μπορεί να μην βρίσκεται στη Βόρεια Κορέα. Αν είναι εκεί, θα δούμε ο ένας τον άλλον για δύο λεπτά, αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, αλλά αυτό θα είναι πολύ καλό», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι αυτός και ο Κιμ «τα πηγαίνουν πολύ καλά».Ενδιαφέρουσα ιδέα λέει η Βόρεια Κορέα

Η πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να συναντήσει τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ Ουν αυτό το Σαββατοκύριακο στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη ανάμεσα στην Βόρεια και τη Νότια Κορέα είναι μια «πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα», ανακοίνωσε σήμερα η Βόρεια Κορέα.

«Τη θεωρούμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά δεν έχουμε δεχθεί μια επίσημη πρόταση», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA, επικαλούμενο δήλωση της Βορειοκορεάτισσας υφυπουργού Εξωτερικών Τσόε Σον Χούι.

«Πιστεύω ότι αν γίνει η συνάντηση κορυφής Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας-ΗΠΑ στην διαχωριστική γραμμή, όπως σκοπεύει ο πρόεδρος Τραμπ, αυτό θα χρησιμεύσει ως άλλη μια σημαντική ευκαιρία για την περαιτέρω εμβάθυνση των προσωπικών σχέσεων μεταξύ των δύο ηγετών και την προώθηση των διμερών σχέσεων», πρόσθεσε η Κορεάτισσα υφυπουργός.

Πηγή: www.newsit.gr


1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ