Τραμπ αποθεώνει τον Σαουδάραβα πρίγκιπα. Δεν απάντησε στις ερωτήσεις για την δολοφονία Κασόγκι


Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε σήμερα το «εξαιρετικό έργο» του «φίλου του» Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν (MbS).

Ο πρόεδρος Τραμπ παράλληλα αγνόησε επιδεικτικά επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

«Είναι τιμή μου να βρίσκονται με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, ένα φίλο μου, έναν άνθρωπο που έχει πράγματι κάνει πράγματα τα τελευταία πέντε χρόνια αναφορικά με το άνοιγμα της Σαουδικής Αραβίας», με οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο Τραμπ πριν από τη διμερή του συνάντηση με τον MbS στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

«Κάνετε εξαιρετική δουλειά», πρόσθεσε ο Τραμπ και τόνισε οτι «Ιδιαίτερα εκτιμώ όσα έχετε κάνει για τις γυναίκες και βλέποντας τι συμβαίνει – είναι σαν μια επανάσταση με ένα πολύ θετικό τρόπο».

Σε επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις κατά πόσον σκοπεύει να συζητήσει την υπόθεση της δολοφονίας Κασόγκι, ο Τραμπ αγνόησε τις ερωτήσεις και προτίμησε να μην απαντήσει.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ