Σύνοδος G20: Ναι μεν, αλλά για τη δολοφονία Κασόγκι από τον Ντόναλντ Τραμπ


Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως δεν έχει αποδειχθεί ευθύνη του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στη δολοφονία Κασόγκι.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι είχε δολοφονηθεί μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας. “είμαι εξαιρετικά οργισμένος και δυσαρεστημένος που κάτι τέτοιο μπόρεσε να συμβεί», όμως «κανένας δεν έδειξε ευθέως με το δάκτυλο» τον Σαουδάραβα ηγέτη.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερνρογάν και τόνισε πως ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας πρέπει να ξεσκεπάσει τους δολοφόνους του Κασόγκι, υπογραμμίζοντας ότι ορισμένες πτυχές της δολοφονίας αυτής εξακολουθούν να μένουν κρυφές.

Την ευθύνη φέρει μια 15μελής ομάδα που έφτασε στην Κωνσταντινούπολη πριν από την δολοφονία του Κασόγκι, τόνισε επίσης ο πρόεδρος Ερντογάν, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος να ψάχνουμε για τους δράστες αλλού» για να καταλήξει στο ότι οι υπεύθυνοι της δολοφονίας του δημοσιογράφου θα πρέπει να διωχθούν στην Τουρκία.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ