Σύνοδος G20: Περαιτέρω μέτρα για την κλιματική αλλαγή ζητά ο Μακρόν


Τα μέλη της G20 οφείλουν να «πάνε ακόμη πιο μακριά» από την τελική διακήρυξη της συνόδου τους στην Οσάκα της Ιαπωνίας όσον αφορά την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν από την Ιαπωνία.

«Αποφύγαμε μια οπισθοχώρηση (…) αλλά οφείλουμε να πάμε ακόμη πιο μακριά (…) και θα καταβάλουμε όλες μας τις προσπάθειες για να πάμε πιο μακριά», δήλωσε ο Μακρόν, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της G20, τα 19 μέλη της οποίας -πλην ΗΠΑ- επαναβεβαίωσαν σήμερα στο τελικό ανακοινωθέν τους τη δέσμευσή τους για «την πλήρη υλοποίηση» της συμφωνίας που υπεγράφη το 2015 στο Παρίσι για το κλίμα.

Ο κ. Μακρόν εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του για την σημαντική συμφωνία που συνήφθη χθες το βράδυ ανάμεσα στην ΕΕ και τις χώρες της Mercosur, σημειώνοντας ωστόσο ότι παραμένει σε επαγρύπνηση όσον αφορά την υλοποίησή της.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι χώρες της Mercosur (Βραζιλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη) κατέληξαν χθες το βράδυ σε συμφωνία για μια ευρεία συνθήκη ελευθέρου εμπορίου, την οποία διαπραγματεύονταν επί 20 χρόνια.

«Η συμφωνία αυτή είναι καλή σε αυτό το στάδιο και βαίνει προς την σωστή κατεύθυνση, όμως θα πρέπει να παραμείνουμε σε μεγάλη επαγρύπνηση», σημείωσε μιλώντας στο περιθώριο της G20 στην Ιαπωνία, και πρόσθεσε ότι θα ήθελε να ξεκινήσει τη διαδικασία για να γίνει μια «ανεξάρτητη αξιολόγηση» της συμφωνίας αυτής.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ