Πούτιν: Σκληρό καρύδι η Μέι για τον Σκριπάλ αλλά…


Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν λέει ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει υιοθετήσει σκληρή στάση σχετικά με την υπόθεση της δηλητηρίασης του Σκριπάλ.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι επιθυμία του είναι να βελτιώσει τις σχέσεις με την Βρετανία έπειτα από το πλήγμα που δέχτηκαν με αφορμή την υπόθεση δηλητηρίασης ενός ρώσου πρώην πράκτορα στο βρετανικό έδαφος, αλλά ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει υιοθετήσει σκληρή στάση για το ζήτημα.Τα… είπε όλα ο Πούτιν

Ο Πούτιν είχε χθες συνάντηση με την Μέι στην σύνοδο της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Το γραφείο της Μέι ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τη Μόσχα να της παραδώσει τους ρώσους υπόπτους, τους οποίους το Λονδίνο κατηγορεί για την δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του με νευροτοξικό παράγοντα στο Σάλσμπερι της Αγγλίας τον περασμένο χρόνο.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένως αρνηθεί κάθε ανάμειξη στην υπόθεση. Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι με την Μέι συζήτησαν το ζήτημα αλλά δεν δημοσιοποίησε λεπτομέρειες παρά μόνο αρκέστηκε να διαψεύσει ότι η Μόσχα είχε επιθετικές προθέσεις απέναντι σε οποιονδήποτε.

«Εξέφρασε την άποψή της με έναν μάλλον σκληρό τρόπο, ναι, αυτό αληθεύει», είπε ο Πούτιν σχετικά με τη συνάντησή του με την Μέι στο περιθώριο της συνόδου της G20, αλλά πρόσθεσε ότι η συνάντηση ήταν «ένα μικρό, αλλά θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση». «Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να αποκαταστήσουμε πλήρως τις σχέσεις μας», πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ