Η Μέρκελ απαντά για το τρέμουλο που έχει ανησυχήσει την Ευρώπη – Τα σενάρια για την υγεία της


Να υποβαθμίσει την συζήτηση σχετικά με την υγεία της επιχείρησε η Άνγκελα Μέρκελ από την Οσάκα, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής της G20.

«Δεν έχω κάτι να αναφέρω, είμαι καλά», δήλωσε η Καγκελάριος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το τρέμουλο που συνέβη δύο φορές τις τελευταίες ημέρες «όπως ήρθε, έτσι θα φύγει». Δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο η κατάσταση να επιδεινώθηκε από την δική της έντονη προσπάθεια να ελέγξει το επεισόδιο τρόμου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φορά που εθεάθη η Άνγκελα Μέρκελ να τρέμει ήταν κατά τη διάρκεια της επίσημης υποδοχής του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο προαύλιο της Καγκελαρίας, στις 18 Ιουνίου:

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στις 27 Ιουνίου όταν κατά την τελετή διορισμού της νέας υπουργού Δικαιοσύνης Κριστίνε Λάμπτρεχτ στο προεδρικό ανάκτορο η Άγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε να τρέμει την ώρα που μιλούσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ:

Την ίδια ώρα στην Γερμανία, σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συμπρόεδρος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ απολογήθηκε για την χθεσινή της τοποθέτηση, στην οποία συνέδεσε την κλιματική αλλαγή με την κατάσταση της υγείας της κυρίας Μέρκελ.

Κατά την διάρκεια δηλώσεων για το κλίμα, η κυρία Μπέρμποκ είχε αναφέρει ότι «ακόμη και για την Καγκελάριο είναι σαφές ότι αυτό το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες έχει επιπτώσεις στην υγεία», ενώ είχε σημειώσει ότι αν και στην Γερμανία ανεβεί πολύ η θερμοκρασία, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, «ο καθένας που θα σταθεί μια ώρα κάτω από τον καυτό ήλιο, θα αρχίσει να τρέμει – η ζέστη δεν σταματά ούτε για τις Καγκελάριους».

Σήμερα, σε ανάρτησή της στο Twitter, η συμπρόεδρος των Πρασίνων έγραψε: «Αυτή η δήλωση ήταν λάθος. Συνέδεσα απερίσκεπτα κάποια θέματα που δεν συνδέονται» και πρόσθεσε ότι έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη από την κυρία Μέρκελ.

Λοίμωξη ή υπογλυκαιμία για την καγκελάριο

Ο καθηγητής Κριστόφ Σπεχτ, δίνει την δική του εκδοχή σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο «RTL» απορρίπτοντας το αρχικό σενάριο περί αφυδάτωσης. «Θα μπορούσε να είναι μία λοίμωξη και ενώ είναι αδύνατη οποιαδήποτε διάγνωση από μακριά, εκτιμώ ότι η Καγκελάριος δεν έχει αδυναμία εξαιτίας της ζέστης. Η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο όπου τα δωμάτια έχουν σίγουρα κλιματισμό», εξηγεί.

Απέκλεισε ως βαθύτερη αιτία μια νεφρική πάθηση ή σηψαιμία, καθώς η Μέρκελ μπορεί και στέκεται όρθια. Μηδαμινές πιθανότητες έδωσε στο να υποφέρει η καγκελάριος από νευρολογική νόσο που σχετίζεται με την ηλικία της (Πάρκισον). Αντιθέτως έκλινε προς την εκδοχή της υπογλυκαιμικής κρίσης, που θα μπορούσε να παραπέμπει σε διαβήτη.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι νόμοι περί προσωπικών δεδομένων είναι ιδιαιτέρως αυστηροί στην Γερμανία και δεν υπάρχουν πληροφορίες για την γενικότερη κατάσταση της υγεία της.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ