Ο οίκος Prada θα χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμο νάιλον σε τσάντες της συλλογής “Re-Nylon”.


Πλώρη για… ανακυκλώσιμες τσάντες βάζει ο διάσημος οίκος μόδας Prada, προσπαθώντας να δώσει μια νέα ώθηση στο προφίλ του.

O οίκος Prada θα λανσάρει μια σειρά από έξι ανακυκλώσιμες τσάντες από νάιλον στο πλαίσιο νέας πρωτοβουλίας με σύνθημα «Re-Nylon». Η κίνηση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου στόχου να χρησιμοποιεί αποκλειστικά επαναχρησιμοποιούμενο νάιλον έως το 2021.Οι αλλαγές στον οίκο Prada

Η συλλογή θα περιλαμβάνει έξι κλασσικά σχέδια Prada, όπως το τσαντάκι μέσης, τσάντα ώμου και δύο σακίδια, τα οποία θα ξανασχεδιαστούν από ανακυκλωμένα υλικά, τα πλαστικά των ωκεανών, δίχτυα αλιείας και τα απορρίμματα από υφαντικές ίνες.

Ο ιταλικός οίκος μόδας ελπίζει να διατηρήσει αυτή την προσέγγιση τα επόμενα έτη, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της, το σύνολο των 700.000 μέτρων νάιλον που χρησιμοποιεί κάθε χρόνο να είναι πράσινο.

«Είναι μια τεράστια μείωση στη χρήση νάιλον και με μεγάλο αντίκτυπο από άποψη βιωσιμότητας» δήλωσε στο BoF ο επικεφαλής μάρκετινγκ και επικοινωνίας του ομίλου Prada, Λόρεντζο Μπερτέλι. «Θέλουμε να κάνουμε πράγματα όχι μόνο για λόγους μάρκετινγκ, αλλά σοβαρά, σε μεγάλη κλίμακα» διευκρίνισε.

Το brand Prada, ήταν το πρώτο που ενσωμάτωσε το ύφασμα τη δεκαετία του 1980, αλλάζοντας αργότερα το τοπίο του streetwear όπως είναι σήμερα γνωστό.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ