«Ο Γιώργος Ζαμπέτας μου άφησε τεράστια προίκα» (photos)


Ο Γιώργος Ζαμπέτας ήταν ο άνθρωπος που εντόπισε το ταλέντο της και θέλησε να το αναδείξει. 

Ο συνθέτης την πήρε στο πλευρό του σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της εποχής και στη συνέχεια της έκανε τον δίσκο, αλλά δεν πρόλαβε να τον ολοκληρώσει. Εκείνη, αρκετά χρόνια μετά τον θάνατό του, θέλησε να ολοκληρώσει εκείνη την δουλειά, προκειμένου να κλείσει όμορφα ο κύκλος με τον Γιώργο Ζαμπέτα.

Με τον Γιώργο Ζαμπέτα πώς γνωριστήκατε;

«Ο Ζαμπέτας με το σχόλιο «ωραία φωνή έχει αυτή, ρε» με επέλεξε ύστερα από οντισιόν για να βγαίνω μαζί του στην ιστορική Φαντασία, όπου είχα κλείσει δουλειά το καλοκαίρι του 1987. Μόνος του μου έκανε δώρο τα τραγούδια μου μετέπειτα το δίσκο μου «Γεια σου, Έρωτα» τα οποία δεν πρόλαβε να ακούσει ολοκληρωμένα. Ξεκινώντας από τον Σαράντη Αλιβιζάτο, που έγραψε τους στίχους, μέχρι και μένα που τα τραγούδησα, όλοι μας νιώθαμε έντονα την παρουσία του και διάφορα μεταφυσικά γεγονότα συνέβαιναν. Το «Τόσα χρόνια ζω για σένα» είναι το τελευταίο από αυτά τα τραγούδια που είχα στα χέρια μου και το είχα κρατήσει για να πάω στη Eurovision. Τους στίχους έγραψε πρόσφατα ο Βασίλης Δήμας και μαζί με το παλιότερο άλμπουμ κυκλοφορούν από τη Sonar Music. Όφειλα στον Ζαμπέτα να κλείσει ομαλά ο κύκλος αυτού του δίσκου»

Τι έχετε να θυμάστε από εκείνον;

«Θυμάμαι την ευθύτητά του, την οξυδέρκειά του, τον άψογο επαγγελματισμό του και τις σοφές του συμβουλές, τις οποίες αν είχα ακούσει θα είχα γλιτώσει από αρκετά δεινά στη ζωή μου. Στη μνήμη μου, επίσης, θα μείνει για πάντα χαραγμένη η τελευταία φορά που τον συνάντησα στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και η ευχή που μου έδωσε λίγο πριν «φύγει»».

Δείτε για ποιο πρόκειται στην gallery που ακολουθεί:

Ποια στιγμή της καριέρας σας σας καθιέρωσε;

«Επειδή πρόλαβα να ζήσω και να δουλέψω στις καλές εποχές του ελληνικού τραγουδιού, έχω ζήσει πολλές μαγικές στιγμές. Αυτό όμως που έχει αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στη ζωή και στην καριέρα μου είναι η τεράστια προίκα που μου άφησε ο Γιώργος Ζαμπέτας, για την οποία όσο ζω θα μπορώ να μιλάω περήφανα»

Είχατε συνεργαστεί και με τον αείμνηστο Άκη Πάνου;

«Ο Άκης Πάνου ζήτησε να με γνωρίσει, όταν σε κάποιο ταξίδι του για την Ξάνθη άκουσε μια συνέντευξή μου στο ραδιόφωνο. Όταν έφτασε, έστειλε την κόρη του ν’ αγοράσει τον δίσκο μου. Μου είχε πει πως του εντύπωση ο τρόπος που μιλούσα για τον Γιώργο Ζαμπέτα και πως του άρεσε η φωνή μου. Τον ξαναείδα όταν ήρθε στην Αθήνα για δουλειά, αλλά τελικά αυτή η συνεργασία δεν έγινε»

Έχετε μετανιώσει για βήματα, επιλογές και συνεργασίες στη ζωή σας;

«Έχω μετανιώσει που κάποια στιγμή παρασύρθηκα από το ρεύμα της εποχής και τραγούδησα μερικά πολύ μοντέρνα τραγούδια. Το ότι είχα την ικανότητα να τα πω, μια και είχα κάνει σπουδές στη φωνή μου, δεν σημαίνει πως ήταν αυτά που έπρεπε να τραγουδήσω γιατί δεν ήμουν εγώ. Ο Ζαμπέτας αυτό το είχε καταλάβει νωρίς και μου έλεγε «μην ψάχνεσαι, είσαι λαϊκή τραγουδίστρια»».

Σεξουαλική παρενόχληση ή ανήθικη πρόταση έχετε δεχτεί ποτέ;

«Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που δεν έχει δεχτεί. Κάποιες φορές συμβαίνει ακόμα κι αν δεν δίνει δικαιώματα για κάτι τέτοιο»

Η εξωτερική σας εμφάνιση ήταν ευλογία ή κατάρα;

«Και τα δυο θα έλεγα. Με βοήθησε πολύ στη δουλειά μου, αλλά δυστυχώς κάποιες φορές έγινα η αιτία να χαλάσουν οι σχέσεις μου ακόμα και με άτομα που εκτιμούσα πολύ» εξήγησε στην espresso.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ