Στέφανι Γκρίσαμ: Η… single mom που πήρε το “χρίσμα” του Τραμπ.


Στον κύκλο του προέδρου Τραμπ -και είναι ένας κύκλος… όπως και να το κάνεις «ιδιαίτερος»- η Στέφανι Γκρίσαμ έχει αποδείξει ότι είναι πιστή εδώ και χρόνια.

Ελάχιστα πρόσωπα στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας του έχουν τέτοια μακροχρόνια σχέση μαζί του όπως εκείνη. Η Στέφανι Γκρίσαμ εργαζόταν στην Ανατολική Πτέρυγα, στο πλευρό της Μελάνια Τραμπ μέχρι πριν από λίγες ημέρες που ορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου στη θέση της Σάρα Σάντερς.Ποια είναι όμως η Στέφανι Γκρίσαμ;

«Πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν την δουλειά, πολλοί ήθελαν να την κάνουν. Ρώτησα κόσμο ‘ποιός σας αρέσει’ και ήταν τόσο πολλοί εκείνοι που ήθελαν την Στέφανι. Βρίσκεται εδώ, ξέρει τους πάντες και έχει πολύ καλή σχέση με τα μέσα ενημέρωσης», δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος για την Γκρίσαμ, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα τόσο εκπροσώπου Τύπου όσο και διευθύντριας επικοινωνίας, μια θέση που ήταν κενή μετά την αποχώρηση τον Μάρτιο του Μπιλ Σάιν. Στέφανι ΓκρίσαμΣτέφανι Γκρίσαμ

Το καλοκαίρι του 2015 η Γκρίσαμ, η οποία είναι από την Αριζόνα, εργαζόταν στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ στη διάρκεια της οποίας ανέπτυξε καλή σχέση με τον πρόεδρο, μια σχέση που διαρκεί. Μάλιστα όπως σημειώνει η προκάτοχός της, η Σάντερς, «έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη τόσο του προέδρου όσο και της Πρώτης Κυρίας, κάτι που είναι πολυτέλεια εδώ. Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία μαζί τους».

Πριν ανακατευτεί με την εκστρατεία του Τραμπ, η Γκρίσαμ εργαζόταν για διάφορους Ρεπουμπλικανούς της Αριζόνα, ενώ το 2012 είχε εργαστεί για την προεκλογική εκστρατεία του Μιτ Ρόμνεϊ, του υποψήφιου του Ρεπουμπλικανού κόμματος στις προεδρικές εκλογές εκείνη τη χρονιά. «Όταν έχασε ήμουν συντετριμμένη για έναν μήνα. Σηκώθηκα με το ζόρι από το κρεβάτι», είχε δηλώσει τότε η Γκρίσαμ.Η… καθημερινή Στέφανι Γκρίσαμ

Η 42χρονη Γκρίσαμ, ανύπαντρη μητέρα δύο γιων, φημίζεται για τα αιχμηρά της σχόλια που έχουν στόχο εκείνους που πάνε κόντρα στην Μελάνια Τραμπ και τον σύζυγό της. Όταν ο Τραμπ είχε επιτεθεί λεκτικά εναντίον της δημοσιογράφου και γνωστής επικριτή του προέδρου Μίκα Μπρζεζίνσκι το καλοκαίρι του 2017 σχολιάζοντας μάλιστα ότι «αιμορραγούσε σε όλο της το πρόσωπο επειδή είχε μόλις κάνει λίφτινγκ», αντί να μείνει αμέτοχη η Γκρίσαμ αποφάσισε να εμπλακεί στην κόντρα εκδίδοντας ανακοίνωση για λογαριασμό της Μελάνια: «Όταν δέχεται επίθεση ο σύζυγός της, εκείνη θα χτυπήσει δέκα φορές δυνατότερα». Στέφανι ΓκρίσαμΣτέφανι Γκρίσαμ Στέφανι ΓκρίσαμΣτέφανι Γκρίσαμ

Αλλά και όταν η πρώτη σύζυγος του Τραμπ, η Ιβάνα Τραμπ, χαρακτήρισε τον εαυτό της «πρώτη σύζυγο Τραμπ» και ως εκ τούτου «Πρώτη Κυρία», ενώ προωθούσε πέρυσι το βιβλίο της, η Γκρίσαμ χαρακτήρισε την Ιβάνα «συμφεροντολόγα που προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή».

Σύμβουλοι του Τραμπ περιγράφουν τη σχέση του με την Γκρίσαμ ως μια σχέση που είναι δομημένη πάνω στη βάση της αμοιβαίας προστασίας και εμπιστοσύνης. Η ίδια η Γκρίσαμ υποστηρίζει ότι, παρά τα όσα γράφονται, ο Τραμπ δεν είναι φωνακλάς και επιθετικός απέναντι στους άλλους. «Είναι σκληρός και απαιτητικός αλλά πολύ συμπονετικός. Είναι αυτό ακριβώς που βλέπεις», λέει για τον πρόεδρο των ΗΠΑ.Υπέρ της Μελάνια η Στέφανι Γκρίσαμ!

Όταν τον περασμένο Ιούνιο η Μελάνια Τραμπ δέχτηκε κριτική για την επιλογή της να φορέσει ένα τζάκετ με ένα μήνυμα στην πλάτη σε επίσκεψή της σε κέντρο φιλοξενίας παιδιών μεταναστών στο Τέξας, η Στέφανι Γκρίσαμ επιτέθηκε στα αμερικανικά μίντια επειδή είχαν σχολιάσει αρνητικά την εμφάνιση της Πρώτης Κυρίας.

Το πράσινο τζάκετ έγραφε στην πλάτη »ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ, ΕΣΕΝΑ;» με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το Twitter από τα αρνητικά σχόλια.

«Είναι απλά ένα τζάκετ. Δεν υπάρχει κάποιο υπονοούμενο», είπε η Γκρίσαμ στους δημοσιογράφους και συνέχισε και η ίδια μέσω Twitter την αντεπίθεση καταγγέλλοντας την έκταση που έδωσαν τα μίντια στις στυλιστικές επιλογές της Πρώτης Κυρίας αντί να ασχολούνται με το έργο της και πρόσθεσε δύο hashtags: #Ενδιαφέρεται#ΕίναιΑπλάΈναΤζάκετ.

Ο πρόεδρος όμως είχε διαφορετική άποψη. Η σύζυγός του ήθελε όντως να στείλει ένα μήνυμα σε κάποια μέσα ενημέρωσης. Η ανάρτησή του στο Twitter αντέκρουε εκείνη της Γκρίσαμ. «Το Ειλικρινά δεν με νοιάζει, εσένα;, που γράφει στην πλάτη το τζάκετ της Μελάνια αναφέρεται στα Μέσα Ενημέρωσης των Fake News. Η Μελάνια έμαθε πόσο ανειλικρινή είναι και στ’αλήθεια δεν την νοιάζει πλέον!», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

«Πάντα υπάρχει κάτι που προκύπτει στην πορεία, το οποίο δεν μπορούμε να προβλέψουμε αλλά θεωρώ ότι η Γκρίσαμ έκανε το καλύτερο που μπορούσε εκείνη τη στιγμή και το διαχειρίστηκε αποτελεσματικά», σχολίασε στη συνέχεια ένας από τους συνεργάτες της για το άδειασμα ουσιαστικά του Τραμπ. Στέφανι ΓκρίσαμΣτέφανι Γκρίσαμ

Όταν τον Νοέμβριο του 2018 αποπέμφθηκε η αναπληρώτρια σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Μίρα Ρικαρντέλ έγινε γνωστό ότι είχε έρθει σε αντιπαράθεση με κάποιους συμβούλους της Μελάνια όταν εκείνη προετοιμαζόταν για την πρώτη της σόλο επίσκεψη στην Αφρική. Όταν δεν ανέλαβε δράση το επιτελείο του προέδρου, η Γκρίσαμ πήρε την κατάσταση στα χέρια της εκδίδοντας μια ανακοίνωση με την οποία απέπεμπε την Ρικαρντέλ χωρίς καμία προειδοποίηση προς την κυβέρνηση. «Είναι η θέση του γραφείου της Πρώτης Κυρίας ότι η Μίρα Ρικαρντέλ δεν είναι αντάξια της τιμής να εργάζεται για εκείνην», ανέφερε η ανακοίνωση. Λίγες μέρες αργότερα η Ρικαρντέλ αποχώρησε από την θέση της και μετακινήθηκε σε άλλη.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, The Washington Post, BBC, Fox10, heavy.com, Politico
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ