Καλαμάκια: Εναλλακτικές ιδέες για να τα χρησιμοποιήσετε μέσα στο σπίτι


Αυτές οι εναλλακτικές και έξυπνες ιδέες θα σας κάνουν να δείτε τα καλαμάκια… αλλιώς.

Μπορεί στο νου σας να είναι συνδεδεμένα με τον κρύο καφέ, τα κοκτέιλ ή τα αναψυκτικά σας, αλλά σύμφωνα με τον Αμερικανικό περιβαλλοντικό οργανισμό «Ocean Conservancy», τα καλαμάκια αποτελούν τα πιο συνηθισμένα σκουπίδια (και πλαστικά) σε θάλασσες και ακτές. Για να μην καταλήγουν λοιπόν εκεί που απλώνετε την πετσέτα σας το καλοκαίρι, παρακάτω θα βρείτε 5 έξυπνους τροπους για να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά αυτό το καθημερινό αντικείμενο στο σπίτι.

Οργανώστε τα κοσμήματά σας

Σας την σπάει όταν τα κολιέ και τα βραχιόλια σας γίνονται… κουβάρι; Κι όμως μπορείτε να το αποτρέψετε εύκολα με ένα καλαμάκι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε το κούμπωμά του κολιέ και να περάστε τη μια πλευρά της αλυσίδας μέσα στο καλαμάκι. Στη συνέχεια, κλείστε ξανά το κούμπωμα. Αν η αλυσίδα του κολιέ είναι πιο κοντή κόψτε το καλαμάκι. Φυσικά, μπορείτε να κάνετε το ίδιο κόλπο για να βάλετε σε τάξη και όσα βραχιόλια σας διαθέτουν αλυσίδα.

Έχετε τόσα πολλά αξεσουάρ που δεν ξέρετε πού να τα βάλετε; Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε ένα υπέροχο πιάτο για τα κοσμήματά σας.

 

Πείτε το νερό… (απολαυστικό) νεράκι

Πώς; Ετοιμάστε αυτοσχέδια ενισχυτικά γεύσης. Πάρτε ένα καλαμάκι και καλύψτε με αυτοκόλλητη ταινία την κάτω άκρη του. Χρησιμοποιώντας ένα χωνί, γεμίστε το καλαμάκι με χυμό λεμόνι, λάιμ, γκρέιπφρουτ, φράουλα ή τσάι σε σκόνη. Λυγίστε ελαφρά το καλαμάκι (κατεβάζοντας απλά το εύκαμπτο κομμάτι του) και καλύψτε το πάνω μέρος του με λίγη ταινία. Αφαιρέστε την ταινία από τη βάση του και διαλύστε το περιεχόμενό του σε ένα ποτήρι νερό για να απολαύσετε ένα υπέροχο δροσιστικό ρόφημα.

 

Αφαιρέστε εύκολα τα κουκούτσια από τα κεράσια και τις ελιές

Δεν έχετε προμηθευτεί το σχετικό ειδικό εργαλείο; Κανένα πρόβλημα! Χρησιμοποιήστε ένα απλό, καθημερινό καλαμάκι: αφαιρέστε τα κοτσάνια (εφόσον έχουν), πιέστε το καλαμάκι βαθιά στην σάρκα του καρπού και σπρώξτε το κουκούτσι προς τα έξω.

 

Διατηρήστε το φαγητό σας φρέσκο για περισσότερο καιρό αφαιρώντας τον αέρα με ένα καλαμάκι. Τοποθετήστε το καλαμάκι μέσα στο τάπερ αποθήκευσης και ρουφήξτε τον αέρα λίγο προτού το κλείσετε καλά.

 

Φτιάξτε ατομικές μερίδες

Χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε ατομικές μερίδες από κάθε είδους σκόνη. Πιο συγκεκριμένα αν θέλετε να πάρετε μαζί σας στη δουλειά λίγο αλάτι για να ρίξετε στη σαλάτα σας, λίγο πιπέρι ή ζάχαρη μπορείτε να το κάνετε με τον εξής τρόπο. Πάρτε ένα καλαμάκι, κόψτε το σε 2 ή 4 ίσα μέρη. Πάρτε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και βάλτε το πάνω στο καλαμάκι. Με το σίδερο σιδερώστε τη μια άκρη από το καλαμάκι. Αυτή θα σφραγίσει. Ρίξτε μέσα στο καλαμάκι τη σκόνη που θέλετε και κλείστε το με τον ίδιο τρόπο. Ο λόγος που δεν σας λέμε να σιδερώσετε κατευθείαν το πλαστικό είναι φυσικά αυτονόητος.

 

Δημιουργήστε υπέροχες μπούκλες χωρίς ψαλίδι

Αφού λούσετε τα μαλλιά σας, στεγνώστε τα λίγο με μια πετσέτα. Χτενίστε τα καλά κι έπειτα πάρτε μια τούφα και στριφογυρίστε την γύρω από ένα καλαμάκι. Όταν φτάσετε στην άκρη της τούφας, στερεώστε το καλαμάκι στο πάνω μέρος του κεφαλιού σε με ένα τσιμπιδάκι ή μια φουρκέτα και, στη συνέχεια, λυγίστε το κάτω μέρος από το καλαμάκι για να μείνει σταθερό το σχήμα της μπούκλας. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για όλες τις τούφες και αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν μαζί με τα καλαμάκια. Τέλος, αφαιρέστε τις φουρκέτες, τραβήξτε το καλαμάκι προς τα κάτω και θαυμάστε τις μπούκλες σας!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ