Έξυπνοι τρόποι για εξοικονόμηση δεδομένων το καλοκαίρι


Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και οι θερμοκρασίες δεν λένε να μειωθούν. Οι διακοπές είναι αναγκαίες και όλοι λίγο – πολύ θα αποδράσουμε σε προορισμούς που δεν υπάρχει ίντερνετ βασιζόμενοι στο ίντερνετ του κινητού.

Παρόλα αυτά, η εξοικονόμηση των megabytes στις διακοπές αποτελεί ένα μείζον θέμα, καθώς τις περισσότερες φορές τα καταναλώνουμε αστραπιαία και καταλήγουμε να ψάχνουμε για wi-fi ή για κάποιον να μας κάνει hotspot.

Εμείς, όμως, βρισκόμαστε εδώ για σένα και για όλους όσους δεν καταφέρνουν να διαχειριστούν σωστά το ίντερνετ του κινητού και βλέπουν τα MB να τελειώνουν με τα ταχύτητα φωτός. Θα σου δώσουμε μερικά tips, έτσι ώστε να μην ξεμένεις και να μπορείς με άνεση να κάνεις τα stories σου και τα ποστ σου χαλαράααα.

Tip #1

Είσαι διακοπές και χρησιμοποιείς τακτικά το κινητό και συνάμα το ίντερνετ. Αυτό σημαίνει ότι καταναλώνεις MB είτε πολλά είτε λίγα. Για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως και σου έρθει μήνυμα, από την εκάστοτε εταιρεία, που θα σε ενημερώνει ότι τα δεδομένα σου τελείωσαν. Ένας είναι ο τρόπος… Μάθε ποιες εφαρμογές «ρουφάνε» τα megabytes με καλαμάκι του milkshake και ποιες με του freddo.

Τα βήματα είναι τα εξής:

Στις συσκευές που τρέχουν Android: Ρυθμίσεις > Χρήση δεδομένων ή Αγγλικά: Settings > Data Usage
Στις συσκευές Apple πάτε Ρυθμίσεις > Δεδομένα ή Αγγλικά: Settings > Mobile Data.
Tip #2

Youtube… Μεγάλη μάστιγα! Δυστυχώς, όλοι γνωρίζουμε πως το να ακούσουμε τα αγαπημένα μας τραγούδια, βλέποντας και το video clip τους στοιχίζει. Όχι χρήματα, αλλά megabytes… Πολλά meganytes! Εδώ οι τρόποι είναι δύο! Ή σταματάς να χρησιμοποιείς το Youtube ή το χρησιμοποιείς με σύνεση και με χαμηλότερη ποιότητα. Τι εννοώ μ’ αυτό; Εννοώ πως δεν χρειάζεται να δεις σε HD το βιντεάκι, αλλά σε χαμηλότερη ανάλυση, έτσι ώστε να ελαττώσεις και την κατανάλωση MB.

Tip #3

Εδώ μπορεί να παραξενευτείς, αλλά αυτό που θα διαβάσεις ισχύει 100%. Ένα ακόμα τρόπος για να εξοικονομήσεις δεδομένα είναι η ελάχιστη χρήση της «Τοποθεσίας». Δηλαδή όσο λιγότερο χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή με τους χάρτες στις διακοπές σου, τόσο λιγότερα MB θα σπαταλήσεις. Ναι το ξέρουμε, ότι δεν αποδέχεσαι να ρωτήσεις κάποιον για το δρόμο, αλλά αυτή τη φορά μπες στον κόπο να τον ρωτήσεις γιατί και δεδομένα θα χαλάσεις και μπαταρία.

Tip #4

Αποτελεί τον πιο ύπουλο τρόπο κατανάλωσης MB. Δεν είναι στο χέρι σου και μπορεί από το πουθενά να σου έχει σπαταλήσει ένα μεγάλο μέρος των δεδομένων σου. Αυτό δεν είναι άλλο από τις αυτόματες ενημερώσεις των εφαρμογών. Ναι μεν δεν μπορείς να κάνεις κάτι, αλλά μπορείς να σταματήσεις τις ενημερώσεις αυτές κατά τη διάρκεια που χρησιμοποιείς τα δεδομένα του κινητού. Ο τρόπος και εδώ είναι απλός!

Στα Android: Πρώτα ανοίγετε το Play Store από την συσκευή σας ύστερα Ρυθμίσεις > Γενικά >Αυτόματη ενημέρωση εφαρμογών > Αυτόματη ενημέρωση εφαρμογών μόνο μέσω Wi-Fi ή Χωρίς ενημέρωση εφαρμογών.
Στα iOS: Ρυθμίσεις > iTunes και App Store > Χρήση κινητού δικτύου OFF

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ