4 λαχταριστά πρωινά κάτω από 300 θερμίδες


Δικαιολογίες για να αποφύγεις το πρωινό γεύμα τέλος! Οι παρακάτω συνταγές είναι τόσο εύκολες και απολαυστικές – και με κάτω από 300 θερμίδες – που θα σε γεμίσουν ενέργεια και θα δώσουν το έναυσμα για μία πραγματικά καλή μέρα.

Για να κρατήσει τα πράγματα πολύ απλά, το πρωινό σου θα πρέπει να έχει μια υγιή ισορροπία υδατανθράκων, πρωτεϊνών, και υγιεινών λιπαρών. Άφησε στην άκρη το λευκό ψωμί, τα English muffin ή το bagel και επίλεξε ολικής αλέσεως ή ψωμί σίκαλης.

Avocado toast: 257 θερμίδες

4 λαχταριστά πρωινά κάτω από 300 θερμίδες
Αυτό το πιάτο δεν ανήκει μόνο στα υπερτιμημένα brunches, αφού με μερικά απλά συστατικά μπορείς να φτιάξεις αυτό το νόστιμο πρωινό σε μόλις 10 λεπτά.

Θα χρειαστείς μια φέτα φρέσκο φρυγανισμένο και ¼ του αβοκάντο το οποίο θα λιώσεις με το πιρούνι σου πάνω στη φέτα του τοστ. Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, μαγειρεύεις το αυγό το τοποθετείς πάνω από το avocado toast.

Αυτό το εύκολο πρωινό συνδυάζει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, και υγιεινά λιπαρά όλα μόνο με 257 θερμίδες, αν υποθέσουμε ότι χρησιμοποιήσεις μία φέτα ψωμί σικάλεως.

Quesadilla – πρωινό: 284 θερμίδες

Άπλωσε μία τορτίγια ολικής αλέσεως στο τηγάνι και τοποθέτησε πάνω τα αγαπημένα σου scrambled eggs (δύο αυγά, λίγο γάλα και μισή φέτα τυρί). Ψήστη για 30 δευτερόλεπτα και κλείσε την τορτίγια, δημιουργώντας μια λαχταριστή quesadilla, με λιγότερες από 300 θερμίδες.

Βάφλες με πρωτεΐνη: 290 θερμίδες

Μια συνταγή ιδανική για όσους δεν αγαπούν το πρωινό ξύπνημα και θέλουν να κάνουν όσο το δυνατόν λιγότερες κινήσεις το πρωί.

Φρυγάνισε δύο βάφλες, ρίξε ¼ φλιτζάνι βατόμουρα και μια μικρή χούφτα χοντροκομμένα αμύγδαλα στην κορυφή. Πασπάλισε με λίγη κανέλα και απόλαυσε τη δημιουργία σου που αγγίζει τις 300 θερμίδες.

Γιαούρτι στο χέρι: 145-215 θερμίδες

Όταν δεν έχει χρόνο ούτε για βάφλες και σου μένουν κυριολεκτικά λιγότερο από πέντε λεπτά για να φύγεις, τότε το γιαούρτι στο χέρι είναι το πρωινό που χρειάζεσαι. Σε ένα μπολ βάλε 150 γραμμάρια γιαούρτι και συμπλήρωσε με καλούδια: βατόμουρα και αμύγδαλα (από το πρωινό με τη βάφλα) ή κάνε το δικό σου mix ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Αν αυτή η επιλογή πρωινού σού φαίνεται κάπως “φτωχή” και σε αφήνει πεινασμένη, διπλασίασε τη μερίδα στα βατόμουρα και τα αμύγδαλα, κάτι που θα σε φέρει στις περίπου 215 θερμίδες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ