Η ιστορία του Jony Ive, του “άγνωστου” θρύλου της Apple


Ο άνθρωπος που σχεδίασε το iMac, το iPod, το iPhone και το Apple Store, ανακοίνωσε πως φεύγει από την Apple μετά από δύο δεκαετίες, σε μία συνέντευξη με τους Financial Times. O Ive πρόκειται να ξεκινήσει μία δική του εταιρία ονόματι LoveFrom.

Ποιος είναι όμως ο θρυλικός σχεδιαστής πίσω από τα προϊόντα της Apple;

Ο Jony Ive έχει υπάρξει σημαντικός ηγέτης της εταιρίας, όσον αφορά την αισθητική της. Μετά τον θάνατο του Steve Jobs, ο Ive διορίστηκε ως ο νέος chief design officer.

Σε μία συνέντευξη με την Anna Wintour τον περασμένο Νοέμβριο, ο Ive συζήτησε την δημιουργική διαδικασία και το πώς βλέπει τη θέση του ως μέντορας στην Apple. “Ακόμα πιστεύω πως είναι τόσο αξιοσημείωτο πως οι ιδέες μπορούν να γίνουν τόσο ισχυρές και να αλλάξουν τον κόσμο, κυριολεκτικά”, είπε. “Αλλά αυτές οι ίδιες ιδέες στην αρχή είναι σοκαριστικά εύθραυστες. Πιστεύω πως η δημιουργική διαδικασία δεν συμβαίνει φυσικά ή εύκολα μέσα σε έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων”.

Ο Ive έφυγε από το design studio του Λονδίνου Tangerine όπου εργαζόταν το 1992, και έγινε μέλος της Apple μετακομίζοντας στην Καλιφόρνια. Έγινε senior vice president του industria design το 1997, μετά την επιστροφή του Steve Jobs. Την επόμενη χρονιά, κυκλοφόρησε το iMac G3, το οποίο αποδείχτηκε η πρώτη του μεγάλη επιτυχία, βοηθώντας τον να επαναφέρει την Apple στην αγορά μετά από μερικά πολύ δύσκολα χρόνια για την εταιρία. Αργότερα, βοήθησε στον σχεδιασμό των νέων headquarters της Apple, Apple Park.

“Eίναι περίεργο να μιλά κανείς για αυτό το κτίριο όσον αφορά τεράστιους αριθμούς,” είχε πει όταν άνοιξε το campus το 2017. “Είναι εντυπωσιακό στατιστικά, αλλά δεν μένεις σε εντυπωσιακά στατιστικά. Ενώ είναι ένα θαύμα τεχνικά να φτιάχνεις γυαλί σε αυτό το μέγεθος, δεν είναι αυτή η επιτυχία. Η επιτυχία είναι να φτιάξεις ένα κτίριο όπου τόσοι άνθρωποι μπορούν να συνδεθούν και να συνεργαστούν και να περπατούν και να μιλούν”


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ