Ο Ιακώβου θυμάται το πρώτο ελληνικό μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα


Το παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών ανδρών – γυναικών πλησιάζει. Όπως είναι γνωστόν θα φιλοξενηθεί στο Ασγκαμπάτ, πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν

Ως ιστορία ρετρό, έτσι για να θυμούνται ευχάριστες στιγμές οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, η Ελλάδα κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο και μάλιστα ολόχρυσο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1971.

Η διοργάνωση είχε πραγματοποιηθεί στη Λίμα του Περού και μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν για την πατρίδα μας ο Χρήστος Ιακώβου ο οποίος κατέκτησε τη πρωτιά στη κίνηση του ντεβελοπέ (έχει καταργηθεί πια) της κατηγορίας των 82.5κ. Ήταν άλλωστε η σπεσιαλιτέ του.

Ας διαβάσουμε τις αναμνήσεις του Ιακώβου από εκείνη τη μεγάλη ημέρα του ελληνικού αθλητισμού.

«Θυμάμαι ότι ταξίδεψα 24 ώρες μέχρι τη Λίμα και μάλιστα έφθασα τη παραμονή του αγώνα μου. Ήμουνα κατάκοπος και κοιμήθηκα 11 ώρες. Ξύπνησα και έφυγα για το στάδιο, όπου ζυγίστηκα και κατόπιν μπήκα στον αγώνα επηρεασμένος από την ταλαιπωρία. Ωστόσο πίστευα πολύ στις δυνάμεις μου. Πήρα τη νίκη στο ντεβελοπέ με 162.5 κιλά και ένιωθα απόλυτα ευτυχισμένος. Μάλιστα ήρθα τέταρτος στο σύνολο σε ισοβαθμία με έναν Ούγγρο αθλητή επειδή ήμουνα βαρύτερος σε σωματικό βάρος. Στην επιστροφή μου στην Αθήνα δεν πίστευα στα μάτια μου. Εκατοντάδες φίλοι του αθλήματος και αθλητές με περίμεναν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού τότε, με αποθέωσαν, με σήκωσαν στα χέρια και για αρκετά μέτρα δεν περπατούσα, ήμουνα στον αέρα. Ένοιωσα τόσο υπερήφανος για μένα, την οικογένεια μου, την πατρίδα μου, την ελληνική άρση βαρών».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ